top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Stick Up Indo Food

Stick Up Indo Food

Het is eindelijk zover. Wij zijn het IJ overgestoken voor een toko, namelijk Stick Up Indo Food. Deze toko is gevestigd in een klein kraampje vlakbij de pont vanaf de Buiksloterweg. Een ideale locatie natuurlijk waar continu een stroom van reizigers voorbij komt. Nu nog maar eens kijken of een bezoekje aan Noord voor herhaling vatbaar is.


Klein maar fijn

Stick Up Indo Food is een klein kraampje waar binnen zelfs geen plek is om te zitten. En dat is prima, aangezien er buiten twee tafeltjes staan waar je de maaltijd kan eten, alhoewel de meeste natuurlijk alleen de maaltijd af komen halen. Verder ziet de zaak er gelikt uit. Wij bestellen het saté menu ajam, bestaande uit drie stokjes saté, lontong en gado gado (€11).


Gelikt is niet beter

De saté is mals, maar mist in onze ogen wat smaak. Vooral het rokerige wat saté zo lekker maak, is niet terug te vinden. Er lijkt sowieso een concessie aan de smaak te worden gedaan, want ook de gado gado mist deze. Er ligt zelfs een plasje vocht onder de groenten. Gelukkig wordt dit goedgemaakt door de uitstekende pindasaus, die wel smaakvol is. Ook de lontong is lekker sticky en samen met de pindasaus en het malse vlees balanceren ze de missers.


Cijfer: 6,5

Toko’s die er goed uit zien doen vaak een concessie aan de Hollandse smaak en helaas is dit ook bij Stick Up Indo Food het geval. Gelukkig weten ze wel hoe ze een goede pindasaus maken en serveren ze mals vlees. Als de andere gerechten ook meer deze kant op gaan, is Stick Up een prima optie als je op het pontje wacht. En wij gaan de volgende keer toch wat dieper Noord in op zoek naar de authentieke smaken.

Adres: Buiksloterweg 5, 1031 CC Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/donderdag, zaterdag: 12:00-20:00

vrijdag: 12:00-21:00

zondag: 13:00-20:00

maandag: gesloten

Telefoon: 06 16114792


144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page