top of page

Toko Amsterdam

Toko in de buurt

Amsterdam zit vol met toko’s. Deze Surinaamse of Indonesische zaken zijn mooi over de stad verspreid en hebben elk wel hun eigen bijzonderheid. De ene verkoopt alleen maar maaltijden en bij de andere zit er een hele exotische supermarkt bij. Maar welke toko in Amsterdam is nou de beste? En misschien nog wel belangrijker: welke toko in de buurt van jou is de beste? Speciaal hiervoor hebben wij de onderstaande toko map gemaakt. Hierop is precies te zien waar de toko’s zitten en welk cijfer wij ze gegeven hebben. Elke toko die op de map staat is zeker de moeite waard om te bezoeken, maar degene met het groene pinnetje nog net even meer. Deze top toko’s zijn minimaal met een 8 beoordeeld. Selamat makan! 

Benieuwd naar onze top 10 toko's in Amsterdam? Deze staan onder de Tokokaart. 

Beste Toko Amsterdam

Amsterdam telt meer dan 100 toko's en niet iedereen heeft de tijd om deze allemaal uit te proberen. Op de kaart hierboven is goed te zien waar alle toko's zitten en welke toko in de buurt van jou het beste is. Smaken verschillen, maar toch delen wij hier graag de volgens ons 10 (in willekeurige volgorde) beste toko's van Amsterdam.

Top 10 toko's Amsterdam

1. Tjin's: Misschien wel de bekendste Surinaamse toko van Nederland. Een van de grondleggers van de Surinaamse toko's in Amsterdam. Voor het beste broodje pom (met zoutvlees) of een perfecte bara kip, moet je nog steeds bij Tjin's in de Van Woustraat zijn.

Te bestellen via Thuisbezorgd

2. Batavia: Een vrij nieuwe toko op de Jan van Galenstraat (een tokostraat bij uitstek). Het ziet er van binnen gelikt uit en de gerechten smaken geweldig. Probeer vooral de ayam asam manis.

Te bestellen via Thuisbezorgd

3. Proper. Indofood: Indonesian food done properly is het motto van deze toko op de Vijzelgracht en dat maken ze waar. Elk gerecht is om de vingers bij af te likken 

4. Waroeng Adji: Deze toko op de Johan Huizingalaan is een klassieker waar klanten speciaal voor omrijden. Bekend om de nasi oedoek, maar vergeet ook vooral de kolokay niet te bestellen. 

5. Lalla Rookh: Misschien wel de beste nasi van de stad met kip die zo van het bot afvalt. Johannes van Dam gaf Lalla Rookh ooit een 9 en jaren later wordt hier nog steeds kwaliteit geleverd. 

6. Paon Bali: Nog zo een aanwinst voor de stad. Geen klassieke rames, maar elke dag een ander menu in dit buurtcafé in Balinese stijl. Het is de rit naar het KNSM eiland meer dan waard. 

7. Warung Rahayu: Heerlijke broodjes, vooral de pom en ajam pedis. Maar vergeet ook niet de saoto soep te bestellen. Enige minpunt is dat de prijzen flink zijn gestegen de afgelopen tijd.

Te bestellen via Thuisbezorgd

8. Made's Warung: Ooit opgericht op Bali en later overgewaaid naar Amsterdam. We durven wel te stellen dat Made's Warung de beste toko van Oud-Zuid is.

9. Warung Mini: Ook zo een klassieke toko. Heeft de laatste jaren een flinke opknapbeurt gehad. Serveert volgens ons een van de beste barra's van de stad.

Te bestellen via Thuisbezorgd

10. Toko Ikan Mas: Een toko waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Gerund door twee dames op leeftijd die al hun liefde in de zaak steken. Je waant je hier bijna in Indonesië. 

Te bestellen via Thuisbezorgd

 

bottom of page