top of page

Surinaamse Broodjes

TjinsGelderlandplein.heic

Surinaamse puntjes

Surinaamse broodjes, ook wel Surinaamse puntjes genoemd, zijn een van de hoogtepunten bij menig toko. Perfect ook voor de Nederlander die toch het liefst een broodje tussen de middag eet in plaats van een nasi rames. Wat de Surinaamse broodjes zo uniek maakt is dat deze qua structuur tussen een pistolet en een zacht broodje inzitten. Helaas zien we de Surinaamse puntjes steeds meer plaatsmaken voor afbak pistoletjes, die toch niet de ervaring bieden van een Surinaams puntje. 

 

Soorten Surinaamse broodjes

Het liefste eten wij dus een Surinaams puntje en geen afbak pistoletje. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk wat er op het broodje zit. Hieronder een lijstje met de populairste Surinaamse broodjes. Uiteraard allemaal met peper en zuur.

 

 1. Broodje pom. Voor ons de koning der gerechten, Surinaamse ovenschotel met als hoofdbestanddeel de pomtayer. 

 2. Broodje bakkeljauw. Gezouten en gedroogde witvis. 

 3. Broodje kip kerrie. Kipfilet in masala kruiden. Ook wel kip masala genoemd.

 4. Broodje kerrie ei. Hetzelfde als hierboven, maar dan met een hardgekookt ei in plaats van kip.

 5. Broodje hete kip. Kipfilet in een hete saus, bij elke toko weer anders. Ook wel pittige kip, ajam pedis, bali kip of ajam roedjak genoemd. 

 6. Broodje kip ketjap. Kipfilet in zoete ketjap saus. Ook wel soya kip genoemd. 

 7. Broodje kipsaté. Kipfilet in pindasaus.

 8. Broodje zoutvlees. Gepekeld en gekruid rundvlees. Zoals de naam al doet vermoeden smaakt het zout. Erg lekker in de pom of dus gewoon los op een broodje.

 9. Broodje moksi meti. Een mix van meerdere soorten vlees. Vaak bestaande uit geroosterd kip- en varkensvlees. 

 10. Broodje fa chong. Een van oorsprong chinees gekruide worst. 

 

Surinaamse broodjes Amsterdam

Allemaal leuk en aardig zo een overzicht van de populairste broodjes. Maar waar moet je nou zijn voor de beste Surinaamse broodjes in Amsterdam? Opties genoeg, maar hier vijf van onze favoriete toko’s (in willekeurige volgorde) voor Surinaamse broodjes in Amsterdam.

 1. Tjin’s: De godfather onder de toko’s. De broodjes bakkeljauw en pom met zoutvlees zijn bestsellers bij Tjin’s op de Van Woustraat. Te bestellen via Thuisbezorgd.

 2. Budhram's Rotishop. Net over de grens in Amstelveen haal je ook bij Budhram's uitstekende broodjes. Hier worden de broodjes nog even gegrild waardoor ze extra knapperig zijn

 3. Warung Rahayu. Uitstekende broodjes ayam pedis haal je bij Warung Rahayu op de Overtoom. Vroeger op Surinaamse puntjes, tegenwoordig helaas niet meer. Te bestellen via Thuisbezorgd.

 4. Tjin’s Gelderlandplein. Ook in Buitenveldert kan je terecht voor goede Surinaamse broodjes. Onze aanrader is het broodje soya kip. Schrik niet van de snelheid waarin hier broodjes worden geserveerd, die ligt namelijk hoog. 

 5. Walee. Populaire broodjeszaak in Zuid-Oost. Je moet er altijd in de rij staan, maar het assortiment is net wat breder dan bij andere toko’s. 

 

Benieuwd waar al deze toko’s exact zitten? Neem een kijkje op onze pagina Toko Amsterdam.

bottom of page