top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Albina

Albina Amsterdam

Zoals bekend is de Surinaamse keuken erg divers. Wij hebben al aardig wat Creoolse, Hindoestaanse en Javaanse keukens bezocht, met elk natuurlijk zijn eigen specialiteit. Een van de Surinaamse keukens die tot nu toe bij ons wat onderbelicht is, is de Chinees-Surinaamse keuken. Tijd om hier dus verandering in te brengen, met een bezoek aan Albina in de Pijp. Een van de oudste en waarschijnlijk het bekendste Chinees-Surinaamse eethuis van Amsterdam.


Chinees Surinaamse toko

Er is een reden dat de Chinees-Surinaamse keuken nog wat onderbelicht is, wij zijn namelijk niet zo een fan hiervan als van de andere keukens. Wij vinden de smaaksensatie wat minder en het eten vaak wat vettig. Toch moeten wij ons hier voor openstellen en Albina is dan de plek bij uitstek. Al jaren ziet Albina hetzelfde eruit, een simplistisch uiterlijk waar je vooral komt om te eten. WIj gaan vandaag voor de kleine nasi met geroosterde kip (€7).


Bevooroordeeld

Wij hadden wat haast, dus het was erg fijn dat de maaltijd binnen een recordtempo op tafel stond. De nasi zelf is uitstekend gekruid en echt smaakvol. Ook de kip is prima. Het vel is erg smaakvol en zeker niet te vettig (wij ook altijd met onze vooroordelen). Daartegenover staat wel dat de kip zelf wat aan de droge kant is. Gelukkig staan er genoeg sausjes op tafel om onze maaltijd van wat meer smaak te voorzien.


Cijfer: 6,5

Er is een reden dat Albina al decennia een begrip is, je krijgt er namelijk een prima maaltijd voor een prima prijs. De nasi is goed en ook de kip is prima, al had deze wat minder droog van ons mogen zijn. Vettig was de maaltijd echter niet, waardoor wij onze vooroordelen toch maar opzij moeten zetten. Op naar de volgende Chinees-Surinaamse toko.

Adres: Albert Cuypstraat 69, 1072 CN Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zondag: 11:00-22:00

maandag: gesloten

Telefoon: 020 675 5135


176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sukarasa

コメント


bottom of page