top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Swieti Sranang

Swieti Sranang

Deze keer zijn we weer terug in de stad, namelijk in de Jordaan. De griep hangt in de lucht en daar is maar een medicijn tegen: saoto soep. We gaan deze keer voor de saoto van Swieti Sranang. Swieti Sranang is een toko gevestigd in de Westerstraat en, zoals de naam al doet vermoeden, gespecialiseerd in Surinaams eten. Nu nog kijken of we opknappen van de saoto soep.


Alleen afhalen

We hadden iets beter over onze timing na moeten denken. Wij wilden namelijk bij Swieti Sranang onze maaltijd eten, omdat we snel door moesten. Een klein probleem: je kan bij Swieti Sranang alleen afhalen. Enfin, toen was de saoto soep (€5,50) al besteld. Omdat we benieuwd zijn naar de swieti gerechten, bestellen we hier ook een bakabana (€2,50) bij.


Niet zo swieti

De saoto soep is wat aan de flauwe kant. Deze wordt ook geleverd zonder sambal, wat al veel goed had kunnen maken. De vulling is verder prima, al had er wat meer kip in gemogen. Over de bakabana waren we echt teleurgesteld. Deze is wat duurder dan bij andere toko’s dus hadden wij hoge verwachtingen. Helaas is deze totaal niet krokant en heeft die ook te weinig smaak. Deze had dus zeker wat meer swieti mogen zijn.


Cijfer: 6

Swieti Sranang is een van de weinige Surinaamse toko’s in de Jordaan en daarom hadden wij wel wat meer verwacht. De saoto soep is flauw, maar dit is met wat peper (en een extra maggiblokje) makkelijk op te lossen. De bakabana mist voor ons de twee dingen die een bakabana zo lekker maken: de krokante buitenkant en de heerlijk zoete binnenkant. Misschien hadden wij gewoon de verkeerde gerechten gekozen en moeten we nog maar een keer terugkomen voor een broodje pom.

Adres: Westerstraat 115, 1015 LP Amsterdam

Openingstijden:

maandag/vrijdag: 12:00-20:00

zaterdag/zondag: 16:00-20:00

Telefoon: 020 620 4983


165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Food Corner

Soenes

Roti2Go

Comments


bottom of page