top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Sukarasa

Sukarasa Amstelveen

Ook deze keer bezoeken wij een toko in Amstelveen en ook deze keer bevindt de toko zich in een winkelcentrum. Sukarasa bevindt zich in het Kostverlorenhof en het lijkt wel of de tijd hier stil gestaan heeft. De toko is traditioneel ingericht en je kan er alleen met cash betalen, pure nostalgie. We worden ontzettend vriendelijk geholpen door de eigenaar die met alle klanten even een praatje maakt. Tijd om aan tafel te gaan.


Koken in het bloed

Koken zit bij deze familie in het bloed. Niet alleen bij Sukarasa zelf, maar ook hierbuiten. De zoon van de eigenaren heeft regelmatig hoge ogen gegooid bij kookwedstrijden (helaas vertoont hij zijn talenten niet bij Sukarasa). Enfin, we bestellen een lunch menu bestaande uit nasi goreng, sambal goreng boontjes en ayam asem manis. Hier betalen we €7 voor.


Lunchmenu

De portie die wij krijgen is precies goed voor de lunch. De sambal goreng boontjes zijn wat waterig, maar bieden gelukkig wel genoeg bite. De zoetzure saus van de ayam asem manis heeft de goede dikte en smaakt ook goed. De kip zelf is helaas wat aan de taaie kant, waardoor het wat lastig eten is.


Cijfer: 7

Sukarasa is een toko uit het boekje. Traditioneel ingericht, niet per se met de tijd meegegaan en gerund door een lieve familie. De kip had van ons wat minder taai gemogen, maar al met al is Sukarasa een prima toko. Het Kostverlorenhof is niet het mooiste winkelcentrum, maar als je je ogen dicht doet en naar Sukarasa loopt is het prima te doen.

Adres: Kostverlorenhof 63, 1183 HG Amstelveen

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 12:00-20:00

zondag: gesloten

Telefoon: 020 453 3067


279 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Muji

Toko Manis

Comments


bottom of page