top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Bali Brunch

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023

Bali Brunch 82

Op de Stadhouderskade bevindt zich Bali Brunch. De oorsprong van deze zaak ligt niet in Amsterdam en zelfs niet in Nederland. In Bali denk je? Nee, ook dat niet. De andere vestigingen bevinden zich namelijk in… Finland. Of Finnen verstand hebben van toko’s weten wij van tevoren niet, maar wel dat we razend benieuwd zijn.


Bali in de Pijp

Bali Brunch ziet er uit alsof het ook echt van Bali komt. En dan bedoelen we vooral het Bali dat je op Instagram ziet. Ook de prijzen liggen hier wat hoger dan bij andere toko’s. Wij betaalden €16,80 voor de rendang, die vergezeld werd door rijst en prei. Nu snappen we dat bij een restaurant de prijzen wat hoger liggen dan bij de gemiddelde toko, maar de toonbank vol met bezorgtassen en het niet enthousiaste personeel hielden de restaurant sfeer niet per se in stand.


Rendang met een twistje

De rendang op het menu werd aangeduid als "caramelized coconut beef” en dit was dan ook precies wat het was. De rendang was oprecht goed. Het vlees was van goede kwaliteit en het had de fijne milde kokos smaak die we gewend zijn. Doordat het gekarameliseerd was, was het vlees ook wat knapperig. Mooie vondst. Helaas gold dit niet voor de groenten. Een paar karige stukjes prei met verder vrij weinig smaak. Voor deze prijs mag je toch meer verwachten. Want van een gemiddelde rames kunnen twee personen eten en van deze maaltijd net een persoon.


Cijfer: 7

Na het proeven van de rendang weten wij dat ze bij Bali Brunch zeker kunnen koken. De knapperige rendang is een leuke hippe variant van de klassieker die goed in een wijk als De Pijp past. Echter, voor deze prijs verwachten wij een upgrade van de klassieke rames en op zijn minst personeel met een lach. Mocht hier aan gewerkt worden, zien we in Bali Brunch zeker een moderne variant op de toko.

Adres: Stadhouderskade 82A, 1073 AT Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 12:00-22:00

zondag: 12:00-18:00

Telefoon: 020 705 2326


175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Bandung

Toko Bamboe

Toko Ramee

Comments


bottom of page