top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Bamboe

Toko Bamboe

Er zijn zowaar nog buurten in Amsterdam waar we nog niet zijn geweest. Een daarvan was de Spaarndammerbuurt. Was, want inmiddels zijn we op aanraden van een aantal trouwe volgers langs geweest bij Toko Bamboe. Deze toko wordt gerund door een familie, waar de vader vandaag in de keuken stond en de zoon de bestellingen opnam. Dit klinkt als het recept voor een goede toko.Toko Spaarndammerbuurt

Bij Toko Bamboe is het licht chaotisch. Als wij binnenkomen staat er niemand achter de balie, maar als de vader naar buiten schreeuwt, komt de zoon snel binnen. In dit geval heeft het zijn charmes, al helemaal omdat we verder ontzettend vriendelijk geholpen worden. Wij gaan vandaag voor de bami goreng rames (€10,40) verder bestaande uit daging randang, ajam ketjap, terong blado, tempeh en acar.


Bami uit het boekje

De bami is goed gemarineerd. Lekker zoet, maar niet te overheersend. Ook over de andere gerechten zijn wij zeer te spreken. De kip is lekker mals en zoet en ook de rendang is goed op smaak. Wellicht wat aan de vettige kant, maar in dit geval juist smaakversterkend. De terong blado is pittig genoeg zonder te overheersen en de acar zorgt voor wat meer frisheid in de maaltijd. De tempeh was ook prima gemarineerd en had een prima bite. Al met al een goede maaltijd.


Cijfer: 8

Toko Bamboe is een toko zoals deze bedoeld is, meerdere generaties in de zaak en uitstekend eten tegen een prima prijs. Wij raden iedereen dan ook aan om snel bij Toko Bamboe langs te gaan.

Adres: Knollendamstraat 6A, 1013 TN Amsterdam

Openingstijden:

zondag/vrijdag: 16:00-20:30

zaterdag: gesloten

Telefoon: 06 13322440


227 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bromo Indah

Toko Bandung

Comments


bottom of page