top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Bandung

Toko Bandung

Toko Bandung is een van de oudste toko’s in Amsterdam. Deze toko is sinds 1963 gevestigd in Osdorp en al 60 jaar een begrip hier. Eigenlijk dus een schande dat we nu pas een bezoekje brengen. Want Waroeng Adji heeft eerder al aangetoond dat de beste toko’s misschien wel buiten de ring zitten. Tip van de sluier: Toko Bandung onderschrijft dit.



Toko walhalla

Naast een van de oudste, is Toko Bandung naar eigen zeggen ook een van de grootste toko’s (wij nemen aan dat Amazing Oriental niet wordt meegerekend). Het is hier dan ook inderdaad een feestje voor de toko liefhebber, met een ruim assortiment aan exotische producten. Toch komen wij vandaag voor een nasi rames, bestaande uit sambal goreng boontjes, atjar pindasaus, daging bali en kulukai (€12)


60 jaar kwaliteit

De portie is flink, zelfs zo flink dat we de volgende dag er nog van kunnen lunchen. De kruidige nasi goreng is uitstekend en hetzelfde geldt voor de kulukai. Deze is erg smaakvol en heeft de lekker zoete smaak die je van kulukai verwacht. Het enige wat we missen is het licht krokante laagje. De daging bali is lekker pittig maar had van ons nog iets smaakvoller gemogen. Het vlees zelf is wel mals. Tot slot de groenten. De boontjes zijn prima gekookt, maar mogen van ons wat pittiger en de atjar pindasaus is lekker fris, alleen hadden wij nog iets meer pindasmaak verwacht. Maar al met al, een uitstekende maaltijd


Cijfer: 8

Een toko die al 60 jaar bestaat, doet vast iets goed. Bij Toko Bandung is niets minder waar. Het is een walhalla voor de liefhebbers van exotische producten en de kwaliteit van de maaltijden is uitstekend. Dus allemaal snel richting Osdorp!





Adres: Pieter Calandlaan 333, 1068 NH Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zaterdag: 11:00-20:00

zondag: 15:00-19:00

maandag: 13:00-20:00

Telefoon: 020 619 9103


250 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sukarasa

Bromo Indah

bottom of page