top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Ramee

Toko Ramee

Al meer dan 50 jaar is Toko Ramee een begrip in de Pijp. De toko aan de Ferdinand Bolstraat heeft een ruim assortiment aan Oosterse producten (waaronder meerdere huisgemaakte sambal soorten) en biedt uiteraard ook Indonesische gerechten aan. De Indonesische dames van Toko Ramee helpen je daarnaast ook uiterst vriendelijk. Tijd om een nasi rames te bestellen dus.


Terug in de tijd

In een buurt die zo snel is veranderd, is Toko Ramee een verademing. Het lijkt hier alsof de tijd heeft stilgestaan. Wij zijn in staat om het hele assortiment aan te schaffen, maar besluiten verstandig om alleen een nasi rames (€13) te bestellen. Deze bestaat uit ajam rudjak, daging semur, sambal goreng boontjes, sayur lodeh, tempeh en wordt geserveerd met kroepoek en seroendeng.


Meer vlees graag

De sayur lodeh heeft de zachte kokossmaak die we gewend zijn en ook de boontjes smaken prima, al hadden deze wat heter gemogen. Ditzelfde geldt voor de ajam rudjak. Het vlees is lekker mals maar had wat pittiger gemogen. De daging semur is erg goed. Droog en zacht vlees met een fijne zoete smaak. Het is daarom ook jammer dat er zowel van de daging semur als van de ajam rudjak niet heel veel wordt gegeven. Wel hebben we veel tempeh, dat voor een leuke bite in de maaltijd zorgt. De toevoeging van de kroepoek maar toch vooral de seroendeng kunnen wij alleen maar toejuichen.


Cijfer: 7,5

Toko Ramee is een toko zoals we die het liefste zien. Een kleine zaak met ontzettend veel exotische producten en goede kwaliteit eten gerund door Indonesische dames op leeftijd. Als er de volgende keer wat meer vlees bij de maaltijd wordt geserveerd, hebben wij niet veel meer aan te merken.

Adres: Ferdinand Bolstraat 74, 1072 LM Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/vrijdag: 11:00-18:30

zaterdag: 11:00-18:00

zondag/maandag: gesloten

Telefoon: 020 662 2025


187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Bandung

Toko Bamboe

Comments


bottom of page