top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Baramaribo

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Baramaribo

Zaterdag 3 juli was het eindelijk weer zo ver, het eerste festival sinds tijden. En hoe geweldig festivals ook zijn, het eten valt altijd tegen. Je moet vaak lang wachten, betaalt te veel en krijgt te weinig. Tot onze grote verbazing staat er vandaag een foodtruck van Baramaribo. Met zo een naam wordt natuurlijk onze aandacht getrokken. Alvast een tip van de sluier: al onze vooroordelen over festivalvoedsel zijn ontkracht.


De smaak van de festivalbezoeker

Er staat een flinke rij voor de pizza truck, maar gelukkig is het vrij rustig bij Baramaribo. Dit zegt natuurlijk veel over de smaak van de festivalbezoekers, maar wij klagen niet. Er is bij Baramaribo keuze uit verschillende soorten bara’s en ook roti. Wij gaan voor de bara hete kip, uiteraard met peper en zuur. Hier betalen we €8 voor, een prima prijs voor een festival.


De perfecte bara

Binnen 5 minuten hebben wij een bara in onze hand, een recordtempo op een festival. De bara zelf is echt geweldig. Deze wordt ter plekke gemaakt en komt vers uit de pan. Hij is lekker gekruid, goed knapperig en toch heerlijk zacht van binnen. Misschien wel de beste bara die we ooit hebben gehad. De hete kip is lekker zoet en pittig, precies zoals je wilt. Het enige minpuntje is dat deze wel erg zout is. Nou is dit op een festival natuurlijk geen ramp, maar toch hadden we deze liever wat minder zout gehad. Verder wordt de bara geserveerd met wat atjar (naast de peper en zuur) waardoor deze ook lekker fris aandoet.


Cijfer: 8

Festivals zijn terug en hiermee ook festivalvoedsel. Als Baramaribo de nieuwe standaard wordt voor festivalvoedsel, dan mogen we in onze handjes knijpen. Een van de beste bara’s die we ooit hebben gehad en veruit de beste festivalmaaltijd. Mocht je dus op een festival zijn en Baramaribo is er ook, ga dan snel de rij in. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat deze steeds langer gaan worden.
126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Warung Mini

Tjin’s

Deli Company

Comments


bottom of page