top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Tjin’s

Bijgewerkt op: 27 feb.


Tjin’s Exotische Broodjes

Wij hebben de Van Woustraat al meerdere malen geprezen om haar diversiteit en het aantal toko’s. Maar de OG toko hebben we nog niet behandeld, tot nu: Tjin’s. Naar onze mening is Tjin’s de uitschieter van de straat (en de stad) als het gaat op Surinaamse broodjes en lekkernijen. Als je een Surinaams broodje wil ga je naar Tjin’s. Punt. Niet voor niets staat Tjin's ook in de lijst met beste toko Amsterdam.

Liever de broodjes dan muziek

De familie Tjin voorziet de stad al meer dan 40 jaar met waanzinnige Surinaamse broodjes. Denk aan bakkeljauw, kip kerrie of een broodje pom (met zoutvlees). Voor menig Amsterdammer is Tjin’s geen onbekende maar ook de klassiekers moeten behandeld worden. Ooit fungeerde Tjin’s als platenwinkel in de Kinkerstraat. Toen ze de klanten ook broodjes verkochten was er al snel meer vraag naar de broodjes dan de muziek. Vanwege deze ontwikkeling besloot de familie Tjin een tweede winkel te openen in de Van Woustraat. Het succes van Tjin’s ligt diep geworteld in de familie. Oude recepten worden van generatie tot generatie doorgegeven en zo blijft Tjin’s altijd hun heerlijke broodjes behouden. Uiteraard serveren ze ook andere lekkernijen zoals rotirollen, pasteitjes en ga zo maar door.


Een recensie is overbodig

Omdat wij al meerdere malen bij Tjin’s zijn geweest is een recensie bijna overbodig. Bij Tjin’s zijn alle broodjes lekker. Daarom vertellen wij jullie wat onze favorieten zijn: de gevulde bara en een broodje bakkeljauw. De bara is altijd vers, sompig en knapperig tegelijk. De kip kerrie erin is altijd lekker op smaak en zorgt voor een smaakexplosie, uiteraard afgetopt met wat peper en zuur. Het broodje bakkeljauw is een vers knapperig pistoletje met heerlijke bakkeljauw erop. De bakkeljauw is lekker zoutig en fris tegelijk. Ook willen we even stilstaan bij het feit dat de pom met zoutvlees geserveerd wordt, iets wat lang niet altijd meer bij elke toko het geval is maar zeker voor een extra dimensie zorgt.


Cijfer: 8,5

Tjin’s is wat ons betreft hét adres voor Surinaamse broodjes. De broodjes zijn altijd vers, knapperig en heerlijk gevuld. Het is dan ook geen toeval dat Tjin’s Gelderlandplein en Tjin’s Toko graag gebruik maken van deze goede reputatie (wat niet altijd goed gaat). Tjin’s is in Amsterdam een van de grondleggers geweest van het populair maken van de Surinaamse eetcultuur en hier moeten we ze eigenlijk elke dag voor bedanken.

Adres: Van Woustraat 17, 1074 AA Amsterdam

Openingstijden: maandag/zaterdag: 09:00-18:00

Telefoon: 020 679 3758


662 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page