top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Betawi

Bijgewerkt op: 10 mei

Indonesisch Restaurant Betawi

Al bijna 40 jaar is Betawi een begrip in Bos en Lommer. De zaak die ooit begon als toko en inmiddels al een tijdje is uitgebreid met een restaurant en een catering. Dat Betawi een begrip is, merken wij in het half uurtje dat wij binnen zijn. De een na de andere vaste klant wordt hier begroet door het ietwat chaotische, maar zeker sympathieke personeel. Chaotisch maar gezellig

Dat het allemaal wat langer duurt, komt doordat onze vriend achter de balie alles tegelijk probeert te doen wat ietwat ten koste gaat van de efficiëntie. Wij hebben echter de tijd en vermaken ons prima tijdens het wachten, dus voor ons geen probleem. Wij bestellen de nasi goreng rames bestaande uit ayam bali, daging bali, sambal goreng boontjes, tumis spitskool, tahu bali én een eitje. En dit alles ook nog eens voor €11,50, waarbij ons netjes verteld wordt dat deze €2 in prijs is gestegen.   


Waar voor je geld

Zelden hebben wij zo een grote portie voor zo een schappelijke prijs gekregen. Zowel de ayam bali als de daging bali zijn mals en pittig maar hadden van ons iets meer smaak mogen hebben. De groenten zorgen voor een zoetje en wat bite in de maaltijd. Het meest verrast zijn wij door de tahu bali. Deze is echt lekker scherp en daarmee een fijne toevoeging aan de maaltijd. 


Cijfer: 7

Bij Betawi wordt je vriendelijk geholpen en krijg je een goede portie met eten voor een schappelijke prijs. Dat het allemaal wat langer duurt, moeten we maar op de koop toe nemen. En voor we het vergeten: je kan hier alleen met cash betalen. In een tijd waarin alles efficiënt moet, biedt Betawi een sympathiek tegenwicht.

Adres: Admiraal de Ruijterweg 337, 1055 LZ Amsterdam

Openingstijden: 

dinsdag/zondag: 16:00-22:00

maandag: gesloten

Telefoon: 020 682 1885


130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page