top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Café Samabe

Bijgewerkt op: 24 okt. 2023

Café Samabe

We hebben een primeur, namelijk ons eerste bezoek aan een zaak in Haarlem. De eer is hier voor Café Samabe. Laat je niet misleiden door de naam, want Café Samabe ziet er meer uit als een restaurant dan een café. En wat Samabe betekent? Niks, dit is door de eigenaar verzonnen. En aangezien de heren ook al een Bib Gourmand op zak hebben, kijken wij reikhalzend uit naar de rijsttafel.


Indonesisch Restaurant Haarlem

Zoals gezegd, ziet Café Samabe er uitstekend uit. Ook op het personeel is niks aan te merken. Als je Amsterdams horecapersoneel gewend bent, is Café Samabe een verademing. Wij bestellen de campur kecil rijsttafel (€32,50 p.p.) bestaande uit o.a. rendang, daging semur, ikan bali, ayam bali, sate ayam en groentegerechten.


Heerlijke vleesgerechten, groenten blijven achter

De twee vleesgerechten zijn van goede kwaliteit. Allebei zacht, maar niet te vet, waarbij de rendang iets pittiger is en de semur wat zoeter. De ayam bali is ook lekker mals met een wat kruidige smaak. De ikan bali is wat aan de saaie kant, met niet heel veel smaak. Daarentegen is de sate ayam lekker mals, met een goede pindasaus. De groentegerechten zijn prima, maar mogen van ons iets meer opvallen. Het is nu vooral een rijsttafel gefocust op vlees, terwijl bijvoorbeeld een terong blado al meer pit had gegeven. Aangezien er hier ook gasten komen die niet wekelijks naar de toko gaan, kan dat een leuke kennismaking zijn. Tot slot worden bij de rijsttafel ook samosa’s geserveerd. Deze zijn lekker, maar een Indonesische snack was toch meer op zijn plaats geweest.


Cijfer: 7,5

Wij begrijpen wel dat de heren achter Café Samabe eerder een Bib Gourmand hebben ontvangen. Het personeel is ontzettend attent, er heerst een goede sfeer en het eten is goed. Van ons mogen de groentegerechten toch nog iets gewaagder en zouden wij een Indonesische snack in plaats van een samosa ook zeker meer waarderen.Adres: Korte Veerstraat 1, 2011 CL Haarlem

Openingstijden: maandag/zondag: 17:00-22:00

Telefoon: 023 737 0186


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page