top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Proper. Indofood

Bijgewerkt op: 4 dec. 2023

Proper Indofood

Zoals de naam al doet vermoeden, serveert Proper. Indofood op de Vijzelgracht “Indo food done properly”. Nu moeten wij zeggen dat wij genoeg voorbeelden van proper Indo food in de stad kennen, maar prikkelt ons dit toch om langs te gaan. Al helemaal als wij vernemen dat Proper. Indofood dezelfde eigenaren heeft als De Indo van Jan Eef.


Toko Vijzelgracht

Proper. Indofood ziet er iets gelikter uit dan De Indo van Jan Eef. De gerechten liggen niet in de bekende ijzeren schalen, maar in ronde schalen die je ook prima op tafel kan zetten. Wij bestellen vandaag menu 1, dat bestaat uit nasi java (nasi goreng maar dan pittiger), terong blado, sambal goreng buncis en daging peteh (rundvlees in een sambal saus). Hiervoor betalen wij €13.


Indo food done properly

Net als bij De Indo van Jan Eef is het jammer dat er maar één vleesgerecht wordt geserveerd, maar dit is dan ook het enige wat wij op de maaltijd aan te merken hebben. De portie is namelijk riant en het eten uitstekend. De nasi is smaakvol en lekker pittig. De boontjes zorgen voor de bite in de maaltijd en de daging peteh is lekker mals vlees met een fijne pittige smaak. Het hoogtepunt is misschien wel de terong blado. Deze is wat minder vlezig dan normaal, maar heeft een heerlijke geroosterde smaak. Alsof deze op de bbq heeft gelegen.


Cijfer: 8,5

Proper. Indofood maakt de naam meer dan waar. Elke gerecht is om de vingers bij af te likken en de porties zijn riant. Als er ook nog een tweede vleesgerecht bij het menu wordt geserveerd (twee kleinere porties in plaats van één grote), behoort Proper. Indofood zeker tot onze favoriete toko’s van de stad.

Adres: Vijzelgracht 37hs, 1017 HP Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zondag: 15:30-20:30

maandag: gesloten

Telefoon: 06 45516274


193 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bali Brunch

Dapur Lucy

Comments


bottom of page