top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Waroeng Soerabaja

Waroeng Soerabaja Amsterdam

Eerder dit jaar opende op dé tokostraat van West, de Jan van Galenstraat, Waroeng Soerabaja. Op de plek waar eerst Kedai Jalan-Jalan zat, serveert Waroeng Soerabaja nu Oost Javaanse gerechten. Gelukkig is een toko dus vervangen door een toko, want niks is triester dan het verliezen van een toko. Nu nog kijken hoe het met de kwaliteit zit.          Met de seizoenen mee

Waroeng Soerabaja heeft de paarse kleuren van Kedai Jalan-Jalan ingewisseld, maar voor de rest is de inrichting grotendeels hetzelfde gebleven. Wij bestellen vandaag een nasi goreng rames bestaande uit daging bali, koe loe kai, zoete aardappel, sambal goreng spruitjes (leuk, want die zijn in het seizoen natuurlijk) en atjar. Hier betalen wij €15,95 voor, wat toch aan de hoge kant is. 


Geen concessies 

Bij de daging bali merken we dat er geen concessies aan de westerse smaak gedaan worden. Deze is lekker pittig. Wel vinden wij het vlees iets te taai. Het hoogtepunt van de maaltijd is de koe loe kai. De zoetzure kip is smaakvol en het vlees is lekker mals. Ook over de groentegerechten zijn wij zeer te spreken. De zoete aardappel is een leuke afwisseling en verrassend pittig. Hetzelfde geldt voor de spruitjes die ook een fijne bite hebben. De atjar zorgt ten slotte voor een frisse twist in de maaltijd.     


Cijfer: 7

Bij nieuwe toko’s is het altijd afwachten of er concessies gedaan worden en gelukkig is dit bij Waroeng Soerabaja niet het geval. De gerechten hebben genoeg pit en wij ook nog eens af van de gerechten die in de meeste toko’s worden gereserveerd. Al met al is Waroeng Soerabaja dus een aanwinst voor de buurt.  

Adres: Jan van Galenstraat 157H, 1056 BP Amsterdam

Openingstijden: 

maandag, woensdag, zaterdag: 16:00-21:30

dinsdag, donderdag, vrijdag: 16:00-20:30

zondag: 14:00-21:30

Telefoon: 06 13323313


111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dapur Lucy

Comments


bottom of page