top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Bromo Indah

Bromo Indah Amsterdam

Op de Elandsgracht bevindt zich Bromo Indah. Een Indonesische toko vernoemd naar een vulkaan op Java, genaamd Bromo. Nu snappen wij de vergelijking wel tussen een vulkaan en een toko op loopafstand van de 9 Straatjes die tegenwoordig ook weer een uitbarsting van friet etende toeristen teweeg brengen. Nu maar hopen dat de nasi rames ook een smaakexplosie veroorzaakt.


Tempeh erbij

Bromo Indah is een vrij sobere zaak. Verwacht geen spectaculaire aankleding, maar wel een vitrine met al het eten erin. Wij worden geholpen door een aardige man die ook even een praatje maakt. Vandaag gaan wij voor de nasi goreng rames bestaande uit daging rudjak, ajam ketjap, sambal goreng boontjes, terong blado en tempeh. Hier betalen we €13 voor.


We missen de smaakexplosie

De daging rudjak heeft een prima structuur. Zacht vlees dat je met een vork uit elkaar kan halen. Jammer alleen dat er geen sterke smaak aanzit, deze had van ons zeker pittiger gemogen. De ajam ketjap is prima mals vlees, maar ook deze had van ons wat zoeter gemogen. De smaken blijven wat op de vlakte. De sambal goreng boontjes zijn prima en ook over de smaak van de terong blado zijn wij te spreken. Dit hadden alleen iets grotere stukken mogen zijn van ons. Tot slot de tempeh: een leuke toevoeging aan de rames. Prima op smaak en brengt net een beetje meer variatie in de maaltijd.


Cijfer: 7

Bij Bromo Indah wordt je goed geholpen door het aardige personeel. Over de kwaliteit van de gerechten zijn wij ook te spreken, alleen missen we hier wel een smaakexplosie. En dit mag je toch verwachten van een toko vernoemd naar een vulkaan.

Adres: Elandsgracht 82, 1016 TZ Amsterdam

Openingstijden:

zondag/vrijdag: 16:00-21:30

zaterdag: gesloten

Telefoon: 020 625 2726


192 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko to go

Sukarasa

Comments


bottom of page