top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Gembira Streetfood

Gembira Streetfood

Wij zijn weer een keer uitgeweken naar een plek buiten de stadsgrenzen, namelijk naar het Stadshart in Amstelveen. Dit drukke winkelcentrum is door de jaren heen flink veranderd, waar op het eerste gezicht vooral de bekendere ketens profijt van hebben gehad. Gelukkig zit er sinds een tijdje ook een toko, genaamd Gembira Streetfood. Weer eens wat anders dan de snackbar met de gele M die er naast zit. Wij zijn benieuwd of Gembira afwijkt van de rest van het plein en nog wel een stukje authenticiteit met zich mee brengt.


Van Zaandam naar Amstelveen

De Gembira in Amstelveen is de tweede zaak van de eigenaren, die al langer een toko in Zaandam hebben. Qua uiterlijk doet Gembira niet onder voor de rest van het plein, het ziet er allemaal erg netjes uit. Vanuit de lange vitrine kiezen wij voor de kipsaté met lontong en atjar. Voor deze maaltijd betalen wij €9,50.


Zet de grill maar aan

We eten onze maaltijd bij Gembira en deze wordt geserveerd in een kartonnen bakje. Dit eet niet heel praktisch, maar ziet er wel leuk uit. De lontong is wat aan de zachte kant maar voor de rest prima. De kipsaté is smaakvol, maar wel wat aan de droge kant. Wij denken dat dit komt omdat deze in de magnetron wordt opgewarmd in plaats van op de grill. Zonde, want die grillsmaak voegt zoveel toe. De pindasaus is uitstekend, lekker stevig en een heerlijke pindasmaak. Deze had van ons iets pittiger gemogen, maar dat is puur onze smaak


Cijfer: 7

Wie een dagje het winkelcentrum in Amstelveen bezoekt en trek heeft, is bij Gembira aan het juiste adres. De toko ziet er netjes uit en ook het eten is van een goede kwaliteit. Als de saté ook nog eens van de grill komt, heb je zelfs een geweldige maaltijd te pakken. Gelukkig laat Gembira zien dat ook nieuwe zaken authenticiteit met zich mee kunnen brengen.

Adres: Buitenplein 80, 1181 ZE Amstelveen

Openingstijden:

zondag/maandag: 12:00-19:00

dinsdag,woensdag,vrijdag,zaterdag: 10:00-19:00

donderdag: 10:00-20:00

Telefoon: 020 786 6052


165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page