top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Dapur Lucy

Dapur Lucy

Nog net op het randje van Oud-Zuid bevindt zich Dapur Lucy. Deze Indonesische toko bestaat pas 3 jaar en is daarmee nog vrij jong. Dit is ook terug te zien in het interieur, wat er nog nieuw en schoon uit ziet. Eigenaresse Lucy runt de zaak samen met haar man en dochter. Veel vrolijker dan van een toko gerund door een familie kunnen wij niet worden, dus wij hebben hoge verwachtingen.


Statiegeld op papier?

Dapur Lucy is ruimtelijk ingericht, met tafels en stoelen langs de zijkanten en voor de rest veel ruimte in de zaak. Wij gaan vandaag voor een nasi goreng rames bestaande uit terong blado, tahu smoor, rendang en ayam pedis. Hiervoor betalen wij €15,15, inclusief verpakking (die niet van plastic is, waardoor we ons afvragen waar we precies statiegeld voor betalen).


Lekker eten, had wat meer gemogen zijn

Wat meteen opvalt is dat de portie aan de kleine kant is. Het is een prima portie om 1x van te eten, maar van een rames verwacht je toch meer. Zeker tegen deze prijs. Dit zegt gelukkig niks over de kwaliteit. De ayam pedis is lekker mals en smaakvol, wel had deze iets heter gemogen. De rendang is echt lekker. Het vlees is zacht, niet vettig en is goed op smaak. Ook de terong blado is lekker pittig, alleen hadden de stukken aubergine wat groter mogen zijn. Tot slot de tahu. Dit is een leuke toevoeging, maar had van ons iets meer bite mogen hebben.


Cijfer: 7

Dat er bij Dapur Lucy goed gekookt wordt, staat als een paal boven water. Aangezien de rames hier duurder is dan normaal, hadden we alleen een grotere portie verwacht. Mocht deze dus wat groter worden, is de hogere prijs te verantwoorden. Maar misschien vragen we iets te veel hier, het blijft natuurlijk Oud-Zuid.

Adres: Roelof Hartstraat 66H, 1071 VM Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zaterdag: 15:00-20:00

zondag/maandag: gesloten

Telefoon: 06 15060748


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Bamboe

Toko Ramee

Bali Brunch

Comentários


bottom of page