top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Restaurant Tastoeamsterdam

Restaurant Tastoeamsterdam

Als je meer dan 100 toko’s gerecenseerd hebt, kan het wat lastig worden om elke keer een nieuwe te vinden. We zijn dan ook iets soepeler geworden in onze eisen. Zo zijn wij deze keer bij Restaurant Tastoeamsterdam. De menukaart wordt hier gedomineerd door Indonesische gerechten, maar ook bijvoorbeeld door Thaise curry of een biefstuk. En een restaurant met Amsterdam in de naam? Uiteraard gevestigd buiten de stad, namelijk in het mooie Ouderkerk aan de Amstel. Maar dat mag de pret van de rendang niet drukken.


Huiskamersfeer

De sfeer in Tastoeamsterdam is de klassieke huiskamersfeer, die je wel vaker ziet in pittoreske dorpjes. De bediening is iets minder huiskamersfeer, maar dat ligt wellicht aan het feit dat zowel de bar als de bediening voor het hele restaurant door één persoon gedaan wordt. Het resultaat hiervan is wel dat wij lang op ons eten moeten wachten. Wij gaan voor de rendang die geserveerd wordt met rijst, boontjes en zuur. Hier betalen we €17,50 voor. Voor een toko wat duur, voor een restaurant een degelijke prijs.


Goede rendang, minder goede portie

De rendang ziet er niet alleen goed uit, deze smaakt ook nog eens uitstekend. Het malse vlees is van goede kwaliteit en heeft duidelijk de milde kokos smaak die rendang zo lekker maakt. Hij is ook iets pittiger dan normaal, wat ons zeker kan bekoren. Dat de boontjes in dezelfde marinade liggen is fijn, maar toch houden wij altijd van wat meer contrast. Het zuur heeft een sterke gembersmaak. Dit is misschien lekker als je van gember houdt, maar helaas zijn wij geen groot fan. Tot slot de grootte van de portie, die valt namelijk wat tegen. Wij begrijpen dat er geen toko porties in een restaurant gehanteerd worden, maar toch had deze wat groter gemogen.


Cijfer: 7

Bij Tastoeamsterdam kan je een prima Indonesische maaltijd eten. De rendang is echt lekker, alleen mag de portie wel wat groter. Ook zouden wij iets minder gember in ons zuur willen proeven, maar dit is persoonlijke smaak. Tot slot zou extra personeel ook niet misstaan, zodat de huiskamersfeer ook terug te vinden is in de bediening.

Adres: Hoger Einde-Zuid 2A, 1191 AG Ouderkerk aan de Amstel

Openingstijden:

dinsdag/zondag: 11:00-23:00

maandag: gesloten

Telefoon: 020 786 5077


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Bamboe

Toko Ramee

Bali Brunch

Comments


bottom of page