top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

De Hapjeshoek

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


dehapjeshoek

De Hapjeshoek

Misschien wel de best verstopte toko van Amsterdam: De Hapjeshoek in het metrostation van Waterlooplein. De gemiddelde yup vindt dit waarschijnlijk een afknapper maar de fijnproever moet deze authenticiteit waarderen. Het was ook nog eens een geluksdag, bovenaan de roltrap werden we namelijk getrakteerd op een concert (of wat daar voor door moest gaan) van een straatmuzikant.


Service met een knipoog

De locatie van de toko is dus top en dit valt ook zeker voor het personeel te zeggen. Vriendelijk personeel dat niet te beroerd is om een grapje te maken. Maar goed, we komen niet voor de gezelligheid maar voor het eten. We bestellen vandaag een bara met pom en een baka bana. De prijzen zijn redelijk, €1 voor de baka bana en €6 voor de gevulde bara.


Goed van smaak, minder van uitvoering

De pom is goed op smaak. Zoals een goede pom beaamt houden zoet, zout en zuur elkaar goed in balans. Een ander groot pluspunt zijn de stukjes kip in de pom, hierdoor heb je net wat meer bite. De bara is lekker kruidig, maar helaas veel te slap. Doordat het eten opgewarmd wordt in de magnetron, verliest de bara compleet zijn bite. Hetzelfde geldt voor de bakabana. Deze zit in principe prima in elkaar: een groot stuk banaan met een laagje deeg eroverheen. Een bakabana gaat vaak mis door te veel deeg te bevatten, maar dit gaat bij De Hapjeshoek prima. Wat niet prima is, is dat het een slappe bakabana is. Door de magnetron verliest ook de bakabana compleet zijn bite, wat erg zonde is.


Cijfer: 7

De Hapjeshoek zit op een toplocatie (kunnen we alle afzetkiosken van de NS niet vervangen door een toko?) en het personeel is vriendelijk. Het eten is prima op smaak, maar wordt helaas minder lekker door het opwarmproces. Hier valt voor De Hapjeshoek dan ook zeker nog winst te boeken, want niemand houdt van een slappe banaan.

Adres: Metrostation, Waterlooplein 6, 1011 MS Amsterdam

Openingstijden: maandag/vrijdag: 10:00–21:00

zaterdag/zondag: 11:00–20:30 Telefoon: 020 423 0130

371 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Warung Mini

Comentarios


bottom of page