top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Kok Kita

Bijgewerkt op: 30 dec. 2023
Toko Kok Kita

Als je wel eens tussen 17:00 en 20:00 op de Amstelveenseweg bent, is het waarschijnlijk een bekend gezicht: een groep mensen in de rij voor een winkel. Voor wie nog niet weet waar al die mensen op staan te wachten, dit is de rij voor Toko Kok Kita. Toko Kok Kita is een Indonesische toko op loopafstand van het Vondelpark.


Lage prijzen

Wat deze toko zo populair maakt? De prijzen, want we blijven Nederlanders natuurlijk. Bij Toko Kok Kita heb je al een menu voor €5,50. Zo een Menu Kita bestaat dan uit een basisgerecht (nasi goreng, witte rijst of mihoen), een portie groente en een portie vlees. Een nasi rames is zelfs maar €8,20, een uitzonderlijke prijs voor de gigantische hoeveelheid die je krijgt. Omdat wij redelijk vaak bij Kok Kita zijn geweest, lichten wij een groter gedeelte van het menu uit dan dat je van ons gewend bent.


Uitstekende groenten

De basisgerechten zijn allemaal prima en het is geheel van je eigen smaak afhankelijk welke je moet kiezen. De groentegerechten zijn van uitstekende kwaliteit. Onze favoriete zijn hier de sambal goreng boontjes, de orak arik (spitskool) en misschien wel de beste: terong blado (aubergine in zoet pikante saus). Vooral de terong blado is een gerecht wat niet in veel toko’s geserveerd wordt en daarmee een aanrader. De vleesgerechten zijn prima. Het vlees is af en toe wat aan de vettige kant, maar dit geeft ook aan dat het allemaal handwerk is. Een tip van ons voor als als je een vleesgerecht afhaalt: warm het niet op in de magnetron maar bak het even in de pan. Hierdoor is het vlees stukke zachter. Ons favoriete vleesgerecht wat nooit teleurstelt zijn de kipballetjes in zoetzure saus, deze zijn zeer smaakvol en liegen er qua grootte ook niet om.


Cijfer: 7,5

Concluderend raden wij aan om zeker een keer in de rij te staan bij Toko Kok Kita. De groentegerechten zijn van de buitencategorie en ook het vlees is prima. Daarbij komt ook nog eens dat het niet zoveel kost en de prijs-kwaliteit verhouding erg goed is. Mocht je je dus afvragen of het echt de moeite waard is om in de rij te staan: doe het maar gewoon.

Adres: Amstelveenseweg 166, 1075 XN Amsterdam

Openingstijden: maandag: gesloten

dinsdag/zaterdag: 12:00–20:30

zondag: 17:00–20:30

Telefoon: 020 670 2933

523 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Warung Mini

Comments


bottom of page