top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Swietie Lelydorp

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021
Warung Swietie Lelydorp

Vlakbij de bekendste markt van Amsterdam zit Warung Swietie Lelydorp. Al meer dan 30 jaar een begrip in De Pijp. De warung is vernoemd naar de Surinaamse stad Lelydorp, dat weer vernoemd is naar de bedenker van de Afsluitdijk en voormalig gouverneur van Suriname: ingenieur Cornelis Lely. Een ander leuk weetje over Lelydorp is dat het een stedenband heeft met Lelystad, hopelijk is dit geen voorbode voor de kwaliteit van Warung Swietie.


Vrijdagdrukte

Eenmaal door de vrijdagmiddag drukte van de Albert Cuypmarkt geworsteld, komen we aan bij Warung Swietie. Het is hier niet minder druk dan op de markt, wat vaak een goed teken is. Onze lunch bestaat vandaag uit een saoto soep special (dat is Surinaams voor veel) en een portie baka bana als side dish. De prijzen zijn voor beide gemiddeld: €6,50 voor de saoto en €1 voor een baka bana.


De perfecte baka bana

Warung Swietie Lelydorp staat bekend om de saoto, waarbij wij dan ook hoge verwachtingen hebben. De saoto is inderdaad erg lekker en smaakt zoals een saoto hoort te smaken, maar is wel wat aan de vette kant. Er is echter een minpunt: de taugé. Deze is te groot en daarmee hinderlijk tijdens het nuttigen van de saoto. Een saoto naar binnen werken zonder vlekken op je kleding is al een uitdaging en met zulke stukken taugé is het bijna onmogelijk. Er is daarom ook wat saoto verloren gegaan onderweg, maar wat naar binnen kwam smaakte erg goed.

Van de baka bana worden wij zo blij dat de tranen in onze ogen springen: wat een kunstwerk. Zoals een goede baka bana beaamt, voert de bakbanaan de boventoon met een dun laagje deeg eromheen. Beter dan dit ga je ze niet krijgen.


Cijfer: 8

Warung Swietie Lelydorp is al meer dan 30 jaar een begrip in De Pijp en dat is niet onterecht. Als de stukken taugé in de saoto wat kleiner worden gesneden, is dit een saoto uit het boekje. De baka bana is goddelijk en alleen al hiervoor zou je Warung Swietie een bezoek moeten brengen.

Adres: Eerste Sweelinckstraat 1, 1073 CK Amsterdam

Openingstijden: maandag/zaterdag: 11:00–20:00

zondag: gesloten Telefoon: 020 671 5833488 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Milou Koenen
Milou Koenen
Dec 16, 2020

Hier net eten afgehaald, echt gesmuld! Thanks voor de tip van de taugé. Hier een tip voor jullie: misschien een servetje vragen de volgende keer, scheelt wat vlekjes op jullie kledij.

Like

Veerle Barre
Veerle Barre
Dec 09, 2020

Thanks voor de tip! Deze ga ik dit weekend ook maar eens proberen <3

Like
bottom of page