top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Zo belangrijk is het dragen van een goede BH


Wat je nog altijd ziet, is dat er ontzettend veel vrouwen zijn, die het dragen van een kwalitatief goede bh niet serieus nemen. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Niet voor niets legt sportbh.nl daarom dus ook de focus op onder andere de groep vrouwen. Want ook op jongere leeftijd, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de juiste ondersteuning biedt. Wat vooral belangrijk is om te weten, is dat de borsten niet alleen tijdens het sporten het nodige te verduren krijgt. Ook tijdens het normale dagelijkse leven krijgen ze namelijk te maken met de zwaartekracht. Des te belangrijker is het dan dus, om er wel serieus voor te zorgen dat je ze de juiste ondersteuning biedt. Je kunt het bijvoorbeeld al direct merken. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook aan het dragen van een stevige bh tijdens je werk bijvoorbeeld. Om je een idee te geven waarom het dragen van een goede BH zo belangrijk is, hebben we hieronder een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet.


Zorgt voor de juiste ondersteuning

Een goede ondersteuning van je borsten is essentieel. Het maakt daarbij niet uit of je nu een kleine cupmaat of een wat grotere cupmaat hebt. Wat met name van belang is, is dat je een BH kiest die de juiste ondersteuning biedt. Wat je vooral merkt, is dat wanneer je veel beweegt, de zwaartekracht op ten duur steeds meer haar werk gaat doen. Door te kiezen voor een BH met ondersteuning, zal je merken dat het gewicht van je borsten zal worden opgevangen door vooral je rug en schouders. Dit lijkt misschien in eerste instantie een verschuiving van het ‘probleem’ maar dit is dus absoluut niet het geval. Dit heeft er namelijk mee te maken dat er in je borsten alleen weefsel zit en geen spieren. Dat houdt dus in dat je borsten zichzelf niet omhoog kunnen houden. Op het moment dat dit weefsel te vaak wordt blootgesteld aan deze zwaartekracht, dan loop je het risico op een blijvende beschadiging, met als gevolg hangborsten.


De juiste maat

Je kunt wel een goede bh dragen, maar wanneer de maat niet goed is, heeft het natuurlijk nog weinig zin. Vooral wanneer je een sport bh grote maten draagt, dan zul je al snel merken dat de juiste maat helemaal belangrijk is. Wat wel goed is om rekening mee te houden, is dat je bij een sport bh een wat andere maatvoering moet aanhouden, dan wat je normaal gesproken bent gewend. Zo dien je de cupmaat één groter te nemen en de omtrek een maat kleiner. Op deze manier zorg je ervoor dat je borsten naar elkaar worden toe gedrukt en zo voldoende ruimte hebben om de cups aan beide kanten te vullen.


Je kleding zit mooier

Wanneer je het liefst strakke shirts draagt, dan weet je natuurlijk als geen ander hoeveel invloed het dragen van de juiste BH hierop heeft. Heb je een BH die te groot is, dan zul je de lijnen door je shirt heen zien. Nu zal dit met het dragen van een regenjas dames wel meevallen, maar wanneer je deze uit hebt gedaan, zal het oog hier direct op kunnen vallen. Je kunt er daarom dus maar beter op voorhand rekening mee houden. Bijvoorbeeld als je een bezoekje aan de toko brengt.


Dit artikel is een gastbijdrage van een van onze partners.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

The Pom Bar

Comments


bottom of page