top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

The Pom Bar

Bijgewerkt op: 31 jul. 2023


Helaas is The Pom Bar gesloten, een ontzettend gemis. Een toko met goede pom in de buurt is Warung Rahayu.


Pom Bar

Een pomkroket, pomburger en pomballen. Dit klinkt misschien als een droom, maar is de werkelijkheid bij The Pom Bar in De Baarsjes. Zoals de naam al doet vermoeden draait hier alles om, misschien wel, het lekkerste gerecht op deze wereld: pom. Naast deze pom specialiteiten worden er ook typisch Creoolse gerechten geserveerd zoals heri heri en moksi alesi. Gerechten die vaak niet op het menu van een toko staan. Daarnaast biedt The Pom Bar ook veel vegetarische gerechten aan. Kortom: de hoogste tijd om weer eens langs te gaan.


Pom neemt over

Toen The Pom Bar jaren geleden de deuren openden, konden wij ons geluk niet op. Maar tegelijkertijd waren we ook bang dat het misschien te niche was. Niks is minder waar. Inmiddels levert The Pom Bar onder de naam Suri Meal Box maaltijden door heel het land. Het gevolg hiervan is wel dat de openingstijden wat zijn beperkt en wij er te lang niet zijn geweest. Gelukkig hadden wij doordeweeks eindelijk weer eens tijd en gingen meteen even langs voor een portie pomballen (€5,25) en uiteraard een broodje pom (€4,65).


Beste pom

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: The Pom Bar maakt waarschijnlijk de beste pom van de stad. Het Surinaamse broodje is goed afgebakken, het zuur is goed en de peper geeft precies genoeg pit zonder overheersend te zijn. Maar het hoogtepunt is de pom zelf:deze is gewoon fantastisch. Er zitten grove stukken kippendij in en de zoete en hartige smaken houden elkaar perfect in evenwicht. Ook van de vegetarische pomballen zijn wij een fan. De ballen hebben niet zo een knapperig jasje als de bitterbal, maar juist een zachte buitenkant. Deze past dan ook goed bij de zachte en fijne structuur van de binnenkant. Dat deze ook erg lekker smaakt, hoeven we niet eens meer te vertellen.


Cijfer: 9

Al vaker hebben wij gesteld dat een nieuwe toko een toevoeging is voor de stad, maar voor The Pom Bar willen wij een stapje verder gaan. Dit vinden wij de beste nieuwe horecazaak van de afgelopen 5 jaar en is misschien wel de beste toko van Amsterdam. Wij kunnen dan ook niet wachten om snel weer terug te keren om de pomburger te proberen.

Adres: Cabralstraat 49h, 1057 CE Amsterdam

Openingstijden:

maandag/vrijdag: 10:00-16:00

zaterdag/zondag: gesloten

Telefoon: 0629300588


383 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Aarti 2

Riaz

Comments


bottom of page