top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Tjin's Gelderlandplein

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022


Tjin’s

Aan de buitenkant van het Gelderlandplein in Buitenveldert zit al decennia lang Tjin’s. Deze toko laat als geen ander zien dat Surinaams eten verbroedert en voor alle lagen uit de samenleving is. Daarnaast heeft Tjin’s Gelderlandplein een belangrijke basis voor onze passie voor Surinaamse eten gelegd. Jaren terug hadden wij de traditie om na het sporten een broodje te halen. Waar wij eerst nog wel eens van broodjeszaak wilde wisselen, zijn we bij Tjin’s Gelderlandplein nooit meer weggegaan. Onze passie voor de Surinaamse keuken was geboren.


Let op het opstapje

Dat Tjin’s Gelderlandplein zich begeeft aan de chique Zuidas is ook terug te zien in het interieur. Waar het interieur van de meeste toko’s niet per se geweldig is, is hier bij Tjin’s goed over nagedacht. Het interieur is tropisch, maar bevat ook het strakke van de Zuidas. Kijk alleen uit dat je niet je nek breekt bij binnenkomst, want je zou niet de eerste zijn die valt over het opstapje (waar keurig voor gewaarschuwd wordt trouwens). Onze bestelling bestaat vandaag uit drie broodjes: twee met pom (€3,50) en een met soya kip (€3,00). Normaal gesproken worden de broodjes ook geserveerd in een rieten mandje, maar vandaag nemen we ze mee.


Een hapje nostalgie

Een broodje pom is tot nu toe een van de gerechten die het vaakst gerecenseerd is, waardoor we altijd extra kritisch zijn. We moeten toegeven dat we bij Tjin’s ons eerste broodje pom ooit gegeten hebben, waardoor dit ooit ons referentiepunt was. Inmiddels hebben wij genoeg broodjes pom gegeten om te weten dat Tjin’s geen klassieke pom verkoopt. De pom van Tjin’s Gelderlandplein is wat frisser dan de klassieke pom en valt ook wat minder zwaar op de maag. Dit maakt de pom er zeker niet minder om, alleen hebben wij wel een lichte voorkeur voor de klassieker. Het broodje soya kip stelt nooit teleur en is vandaag ook weer erg smaakvol. De soya kip zelf is een fijne combinatie van zoete en zoute smaken die goed in evenwicht worden gehouden door de peper en het zuur. Tot slot willen wij nog even stilstaan bij de buitengewone efficiënte service bij Tjin’s Gelderlandplein. Wij komen hier al jaren en deze heeft nog nooit teleurgesteld. Vandaag stonden we ook twee minuten na onze bestelling alweer buiten met een broodje in onze handen. Wellicht zijn dit de invloeden van de Zuidas.


Cijfer: 7,5

Tjin’s Gelderlandplein is waar onze liefde voor de toko ontstaan is en blijft daarom altijd een speciaal plekje in ons hart houden. Los daarvan zijn de Surinaamse broodjes altijd van goede kwaliteit en is de service, al helemaal voor toko begrippen, uiterst snel en efficiënt. Hoewel we er niet meer zo vaak komen, zullen wij altijd even binnenlopen als we in de buurt zijn. We raden je aan om hetzelfde te doen.

Adres: Willem van Weldammelaan 9b, 1082 KT Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 11:00-20:00

zondag: 14:00-20:00

Telefoon: 020 404 2175


598 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page