top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Rahayu

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022


Warung Rahayu

Warung Rahayu is al vijf jaar een van de beste (misschien wel de beste) toko’s rond de Overtoom. Rahayu betekent geluk, tevreden en gezegend. En dit is precies wat Warung Rahayu uitstraalt. We moeten bekennen dat wij hier bijna wekelijks te vinden zijn. Sterker nog, als we er een weekje niet zijn geweest, krijgen we van het personeel de vraag waar we waren.


De familie

Het familiegevoel is ook wat deze toko zo bijzonder maakt. De vaste bezorgers spreken de dames achter de balie aan met ‘tante’ en wij moeten bekennen dat wij deze dames ook als adoptietantes zouden willen. De dames zijn altijd vriendelijk, weten hoe ze de lekkerste gerechten moeten bereiden en geven af en toe stiekem een extra stukje spekkoek mee als er niemand kijkt. Aangezien wij al zeker een stuk of 50 keer bij Warung Rahayu zijn geweest, zullen wij onze favoriete gerechten doornemen.


Wat maakt dat broodje zo goed?

Wij komen vooral bij Warung Rahayu om te lunchen, waardoor wij inmiddels elk broodje op de kaart al gehad hebben. De twee broodjes (€3,75 per stuk) die hier toch bovenuit springen zijn pom en ajam pedis. De pom is perfect. De smaken houden elkaar grandioos is balans, met natuurlijk als kers op de taart een stukje zuur en de huisgemaakte sambal. Er zijn natuurlijk meerdere goede toko’s die zo een broodje pom op de kaart hebben staan. Wat ze echter niet hebben is zo een goed broodje ajam pedis, pittige kip. Bijna elke toko heeft dit wel op de kaart staan, maar niet deze versie. Wat het broodje zo bijzonder maakt is lastig uit te leggen. Natuurlijk houden het zoete en het pittige elkaar goed in balans, maar dit valt over meerdere broodjes te zeggen. Dit broodje is echt een voorbeeld van een gerecht wat je zelf moet proberen om te begrijpen waarom het zo goed is.

Dan de saoto soep. Het Parool heeft deze al eens getipt als de mogelijk beste saoto van Amsterdam. Wij kunnen ons hierbij aansluiten. Wij bestellen altijd de saoto speciaal (€6,50), waarbij je wat meer bouillon krijgt. En niet een beetje meer: je krijgt letterlijk een emmertje met saoto. Alles aan de saoto klopt. De bouillon smaakt zoals deze hoort te smaken en de soep is goed gevuld.

Het enige wat wij hebben aan te merken op Warung Rahayu zijn kleine slordigheidjes. Soms zijn de Surinaamse puntjes net niet goed afgebakken, smaakt het broodje net wat anders of is de baka bana iets te krokant. Maar hieruit blijkt ook dat het handwerk is en niet met bakken tegelijk de toko wordt binnen geladen.


Cijfer: 9

Als het over de beste toko Amsterdam gaat, horen we vaak Warung Mini, Roopram of Tjin’s. Warung Rahayu komt bijna nooit in de lijstje voor en het is tijd dat hier verandering in komt. Ergens houden we deze toko het liefst voor onszelf, maar nog liever zouden wij zien dat deze fantastische toko met geweldig personeel de herkenning krijgt die het verdient.

Adres: Rhijnvis Feithstraat 51, 1054 TW Amsterdam

Openingstijden: maandag/vrijdag: 11:00–21:00

zaterdag: 12:00–21:00 zondag: 13:00–21:00 Telefoon: 020 412 2166


598 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page