top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Zo neem jij je eten veilig mee in je rugzak


Het kan natuurlijk voorkomen dat je om wat voor reden dan ook genoodzaakt bent om je eten mee te nemen in je rugzak. Dat kan zijn omdat je simpelweg ergens bij een toko wat hebt afgehaald of dat je simpelweg van A naar B moet fietsen om het eten ergen naartoe te brengen. Omdat het een flinke uitdaging kan zijn om het eten op de juiste manier op de plaats van bestemming te doen laten aankomen, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je kunnen helpen bij het veilige meenemen van je eten in een rugzak. Het is natuurlijk jammer dat je aangekomen op de plaats van bestemming koud eten hebt of nog erger, dan het één grote mix is geworden. Door onderstaande tips te volgen, hoef je niet bang te zijn dat er iets met je eten gebeurt.


Kies voor een goede rugzak

Wanneer je je eten veilig wilt kunnen vervoeren, is het belangrijk te kiezen voor een goede rugzak. Je kunt natuurlijk geen volledige maaltijd vervoeren in een stijlvolle fred de la bretoniere. Deze kleine tas is voor speciale gelegenheden natuurlijk perfect, maar als je er eten in wilt kunnen vervoeren, dan kom je waarschijnlijk niet heel veel verder dan een paar loempia’s. Om ervoor te zorgen dat je eten niet droog of klef wordt, is het belangrijk te kiezen voor een rugzak met een luchtige stof die lucht kan circuleren, zodat het eten koele lucht krijgt. Je zult merken dat je op deze manier het eten nog enigszins kwalitatief op niveau kunt houden.


Verpak het eten goed

Zorg dat het eten niet direct in de tas wordt gedaan, maar dat er gebruik wordt gemaakt van bij voorkeur een speciale bak. Door een gesloten systeem te houden, zal het eten veel minder snel kunnen afkoelen en kun je het prima 15 minuten later pas opeten. Uiteraard heb je als voordeel wanneer je fietst wel dat je ook direct wat calorieën extra verbrandt. Dus mocht je een keer iets ongezonder eten, dan hoef je niet direct een half uur jumping jacks te gaan doen, maar kun je natuurlijk ook gewoon een rondje extra fietsen.


Gebruik aluminiumfolie

Wanneer je net een heerlijke maaltijd hebt besteld, dan zit je er niet op te wachten dat er straks allemaal vocht of nog erger, saus aan de binnenkant van je rugzak zit. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om een telefoontasje te dragen, zodat je telefoon en andere spullen niet vies en vochtig kunnen worden. Voor de rest is het verstandig het eten in te pakken in aluminiumfolie. Dit houdt namelijk niet alleen het eten langer warm, maar houdt ook de condens tegen. Je zult zien dat wanneer je deze tips opvolgt, het eten niet alleen warm, maar ook in de juiste conditie kan worden opgegeten. Uiteraard is het niet verstandig om er een half uur of langer mee rond te fietsen, want ook deze voorzorgsmaatregelen zijn een keer klaar natuurlijk.


Dit artikel is een gastbijdrage van een van onze partners.




15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sukarasa

Comments


bottom of page