top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Floor’s Surinaamse Catering

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Floor’s Surinaamse Catering

Tussen de woningen in de Wilhelminastraat in Oud-West bevindt zich Floor’s Surinaamse Catering. Niet de meest klassieke vorm van een toko, maar wel leuk. Je loopt hier namelijk bijna letterlijk de keuken in en ziet hier dus hoe alle gerechten bereid worden door Floor en haar collega’s. Niet alleen ziet de keuken er goed uit, de gerechten zijn ook nog eens snel klaar. Binnen vijf minuten lopen wij namelijk weg met onze maaltijd.


Geen stammpot vandaag

Zoals de naam al doet vermoeden, dient Floor’s Surinaamse Catering ook als catering. Niet alleen Surinaamse specialiteiten, maar ook Hollandse stamppotten met een twist behoren tot de mogelijkheden. Vandaag slaan wij de stamppot even over en bestellen wij de nasi goreng met bali kip. Voor dit gerecht betaal je €9,05.


Goede kip, wij willen meer

De nasi goreng is goed gekruid en vooral goed gevuld. Naast de nasi bestaat deze uit boontjes, wortels en erwten. Het is dan ook een flinke bak. Wij zijn dan ook ietwat teleurgesteld in de kip. Dit zijn drie kleine pootjes die in het niet vallen bij de rest van de maaltijd. En dit is zonde, want met de kip zelf is niks mis. Deze is lekker zoet en heeft voldoende pit (had van ons nog best wat pittiger gemogen). Gelukkig is er genoeg saus om nog over de nasi te doen. De meegegeven huisgemaakte sambal zorgt zeker voor wat meer pit en is dan ook niet te missen in de maaltijd.


Cijfer: 6,5

Bij Floor’s Surinaamse Catering krijg je letterlijk een kijkje in de keuken en dat is de moeite waard. Wij kunnen alleen maar hopen dat elke toko keuken er zo uit ziet, maar stiekem weten wij het antwoord al. Van ons mogen er iets minder concessies aan de Hollande smaakpapillen gedaan worden en vooral de porties kip nog wat groter. Maar dat Floor kan koken, staat vast.

Adres: Wilhelminastraat 182 H, 1054 WT Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zondag: 16:00-20:45

maandag: gesloten

Telefoon: 020 489 4488


128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

MyBroodje

Comments


bottom of page