top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

MyBroodje

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021MyBroodje

Wekelijks lopen wij over de Jan Pieter Heijestraat. Toch zijn wij nog nooit eerder bij MyBroodje geweest. Wellicht omdat de naam niet meteen zegt dat het een toko is, maar dan had de Surinaamse vlag ons toch wel moeten opvallen. Dit terwijl MyBroodje echt bijzondere broodjes aanbiedt, zoals red chicken en bokking. Gelukkig weten wij inmiddels dat we voor een Surinaamse broodje naar binnen moeten bij MyBroodje.


Een hippe toko

MyBroodje is net even wat hipper dan de gemiddelde toko. We komen binnen op de muziek van Broederliefde en ook ziet alles er nog redelijk nieuw uit. Vandaag komen we voor lunch, dus het worden twee broodjes. Eentje met pom (€4,75) en eentje met ‘red chicken’ (€5). Uiteraard allebei vergezeld met peper en zuur. De broodjes zijn best aan de prijs, dus onze verwachtingen zijn hoog.


De halal moksi meti

Omdat MyBroodje alleen halal broodjes verkoopt, maar er veel vraag naar moksi meti was is red chicken in het leven geroepen. Want, zo vertelt de chef ons, het gaat om de kleur en de smaak. De rest zit tussen de oren. De red chicken smaakt ons okee, maar toch is het niet de smaakexplosie waar wij op gehoopt hadden. We hebben bijna het idee dat er concessies aan de smaak van de Hollander gedaan worden. Ook de pom is echt niet verkeerd. Er zitten nog mooie stukjes kip in, maar het had smaakvoller gekund. De huisgemaakte peper is wel lekker pittig en niet te overheersend.


Cijfer: 6,5

MyBroodje heeft een gevarieerder menu dan andere toko’s. Met de broodjes is ook niks mis, alleen mag het van ons allemaal wel wat smaakvoller. Helemaal aangezien de broodjes toch best aan de prijs zijn. Mochten deze twee aspecten veranderen, zien we MyBroodje nog wel eens een hotspot in Oud-West worden.

Adres: Jan Pieter Heijestraat 98, 1053 GT Amsterdam

Openingstijden:

maandag/donderdag: 11:00-18:00

zondag: 12:30-17:00

Telefoon: 06 855 81020


195 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page