top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Wanica Exotics

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021Wanica Exotics

Wanica Exotics op de Jan van Galenstraat is een toko zoals wij deze graag zien. Het lijkt hier alsof de tijd al jaren stilstaat. Ze hebben geen website, er kan niet gepind worden en binnen lijkt het alsof er al decennia lang niks veranderd is. Ons hart gaat hier sneller van kloppen. Wij weten namelijk dat dit soort toko’s steeds zeldzamer worden, maar dat hier vaak het beste gegeten kan worden. Wanica Exotics is hier geen uitzondering op.


Terug in de tijd

Bij andere lunchtentjes in de buurt zien wij wat yuppen genieten van een broodje met avocado. Die hebben geen idee waar ze lekker moeten eten. Wij zijn de enige bij Wanica Exotics en worden geholpen door een ontzettend vriendelijke vrouw. Wij bestellen een bara hete kip (€5,25) en een bakabana (€1). De bara wordt geserveerd met extra peper (de vrouw moest lachen toen wij dit bestelden) en uiteraard wat zuur.


Eten met de handen

Er wordt uit beleefdheid aan ons gevraagd of we nog bestek bij de bara willen. Tot grote opluchting van het personeel antwoorden wij dat er niks beters is dan met je handen eten. Het antwoord hier op: dit is 101% waar. Wij hebben vrienden gemaakt. De bara is lekker gekruid en de kip is zoals we hem willen: zoet en pittig houden elkaar perfect in balans. Het zuurtje maakt de bara af. Het enige verbeterpunt is dat de bara wat slap is, waarschijnlijk door het opwarmen. De bakabana is voortreffelijk. Zelden hebben wij zo een grote en volle bakabana gezien. Deze is heerlijk krokant aan de buitenkant en goed zoet aan de binnenkant.


Cijfer: 8

Wanica Exotics is een zaak waar je zo voorbij zou lopen. Dit is eeuwig zonde. Hierbinnen ga je even terug de tijd in, word je geholpen door lief personeel en eet je een heerlijke bara tegen een erg goede prijs. Neem als toetje nog een bakabana en je bent een gelukkig mens.

Adres: Jan van Galenstraat 88HS, 1056 CD Amsterdam

Openingstijden:

maandag/vrijdag: 11:00-21:00

zaterdag: gesloten

zondag: 13:00-21:00

Telefoon: 020 689 8949674 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Tjin’s

Deli Company

Baramaribo

Commenti


bottom of page