top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Muji

Toko Muji Amsterdam

In de Eerste Oosterparkstraat bevindt zich sinds 2013 Toko Muji. Toko Muji staat bekend om de hooggewaardeerde Oost-Javaanse gerechten. Hoe wij er bij komen dat deze hooggewaardeerd zijn? Nou omdat Toko Muji in 2017 werd uitgeroepen tot beste toko van Amsterdam door Indoweb. Na zo een uitverkiezing kunnen wij natuurlijk niet achterblijven.


Huisgemaakte boemboe

Naast de maaltijden kan je bij Toko Muji ook terecht voor losse ingrediënten, zoals een toko betaamt. Een positieve verrassing is dat Toko Muji huisgemaakte boemboes verkoopt. Vandaag zijn wij er echter voor een nasi goreng rames speciaal (€15). Deze bestaat vandaag uit een eitje, ayam smoor, daging bali, terong blado en voor de verandering hete jackfruit. De maaltijd wordt geserveerd in een kartonnen bakje. Dat ziet er erg mooi uit, maar wel iets minder leuk voor de foto.


Kipgerechten zijn uitstekend

De portie die wij krijgen is royaal, vooral de vleesgerechten. De kipsaté smaakt uitstekend, lekker mals gegrild vlees met een fijne zoete smaak. Ook over de ayam smoor zijn wij erg te spreken. Heerlijk zoet en mals vlees. De daging bali stelt ons dan weer wat teleur. Het vlees is wat droog en mist smaak. De jackfruit hadden we genomen omdat we deze niet vaak op het menu zien staan. Deze was opzich prima, maar erg veel smaak zat er niet aan. Tot slot de terong blado. Die was lekker pittig, maar ook deze miste een wat diepere smaak.


Cijfer: 7

Toko Muji serveert prima gerechten, vooral de kipgerechten zijn van een hoge kwaliteit. Helaas redden niet alle gerechten dit niveau, alhoewel deze ook van een prima kwaliteit zijn. Toko Muji is volgens ons dan ook niet de beste toko van Amsterdam, maar is zeker wel de moeite waard om te bezoeken.

Adres: Eerste Oosterparkstraat 193, 1091 HA Amsterdam

Openingstijden:

zondag/maandag: gesloten

dinsdag/zaterdag: 15:30-20:00

Telefoon: 020 465 0171


304 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kediri

Toko to go

2 Comments


Guest
Jun 14

De oko is inmiddels verkocht en heeft een andere eigenaar

Like

lovis180
Nov 28, 2023

volgens ons wél de beste toko van amsterdam, maar gaat helaas van eigenaar en dus ook kok veranderen hoorde ik vandaag

Like
bottom of page