top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Manis

Toko Manis Amsterdam

De wintertijd is ingegaan en daardoor is het een uurtje eerder donker. Bijna niets is dan mooier om door een rustige Jordaan te lopen en van de stad te genieten. Nou ja bijna niets, want het is nog mooier om dan een nasi rames af te halen. Vandaag zijn we bij Toko Manis in de Eerste Goudsbloemdwarsstraat. De ontvangst is warmhartig, dus dit belooft wat voor de maaltijd.


Indonesische gastvrijheid

Wij worden vriendelijk gedag gezegd vanuit de keuken door de vrouw die zowel de keuken als de voorkant runt vandaag. Aangezien we bij een toko zijn met manis in de naam, besluiten wij voor zoetere gerechten te gaan. Onze nasi goreng rames bestaat uit ayam ketjap, daging rendang en op aanraden van het personeel de uraban (groente in kokos) en spinazie tumis. Voor deze maaltijd betalen wij €13,25.


De naam wordt eer aan gedaan

De nasi zelf is donker van kleur, wat verraadt dat deze met de nodige sojasaus is gemaakt. Dat is ook zeker te proeven aan de wat zoutere smaak, maar dit kan ons bekoren. De spinazie tumis smaakt wat zanderig en had van ons wel wat meer een Indonesische twist mogen hebben. De uraban heeft een prima bite en zorgt voor wat frisheid in de maaltijd, maar ook deze had van ons een wat meer uitgesproken smaak mogen hebben. Het vlees van de rendang is lekker zacht, maar de zoute smaak overheerst hier de kokossmaak. Over de ayam ketjap zijn wij erg enthousiast. De kip is lekker mals en heerlijk zoet van smaak. We snappen nu waar de naam Toko Manis vandaan komt.


Cijfer: 7

Bij Toko Manis voel je je meteen welkom door het gastvrije personeel. Wij zijn niet even enthousiast over alle gerechten, maar zeker wel over de ayam ketjap. Dat kan ook niet anders bij een toko met zo een naam. Nu hebben wij begrepen dat Toko Manis vooral bekend staat om de saté, dus hebben wij een goede reden om nog een keer terug te komen.

Adres: Eerste Goudsbloemdwarsstraat 3, 1015 JV Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zondag: 16:00-21:30

maandag: gesloten

Telefoon: 020 623 0181


322 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page