top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

House of Pinoy Foods


House of Pinoy Foods Amsterdam

We gaan een keer een klein uitstapje maken. Waar wij altijd Surinaamse of Indonesische toko’s hebben gerecenseerd, zijn we deze keer langsgegaan bij een Filippijnse toko. House of Pinoy Foods is, voor zover wij weten, de enige Filippijnse toko in Amsterdam en omstreken. De gerechten worden hier per kilo verkocht, vooral handig als je met een groep bent of heel veel trek hebt. Wij zijn erg benieuwd hoe de Filippijnse keuken verschilt van de Indonesische keuken.


Kiloknallers

Omdat de gerechten per kilo worden verkocht, is het aan te raden om een paar dagen van tevoren al je bestelling door te geven aan House of Pinoy Foods. Wij hebben geen idee wat de gerechten inhouden, dus laten een insider bestellen. Voor onze neus staan chopsuey met garnaal (€19), sticky sesame wings (€18), bistek tagalog (€26) en 20 loempia’s (€10). Dit lijkt misschien prijzig, maar vergeet niet dat de gerechten per kilo gaan. Als je met een groep van acht mensen bent, heb je hier meer dan genoeg aan.


Om de vingers bij af te likken

We beginnen met de chopsuey met garnaal. Dit is de tjap tjoy zoals we deze kennen, maar met garnaal erin. De groente is lekker fris en de garnaal een erg lekkere toevoeging. Wij snappen eigenlijk niet dat toko’s dit niet vaker doen. Ook over de bistek tagalog zijn we te spreken. Dit is rundvlees gemarineerd in onder andere citroensap en sojasaus. Hierdoor is het wat zuurder dan wij gewend zijn, maar daardoor ook wel verrassend. Het hoogtepunt zijn de sticky sesame wings. Deze zijn lekker knapperig aan de buitenkant en tegelijkertijd nog mals aan de binnenkant. In combinatie met de zoete honingsmaak, likken wij letterlijk onze vingers erbij af. Hier kan een bepaalde fastfoodketen nog van leren.


Cijfer: 7,5

House of Pinoy is een aanwinst voor het tokolandschap. Vooral voor de sticky sesame wings komen wij zeker een keer terug. De Filippijnse smaken zijn wat milder dan die van de Indonesische keuken, maar dit kan ook aan onze gerecht keuze liggen. Wij komen dan ook nog een keer terug om de andere gerechten uit te proberen en hopelijk zijn er tegen die tijd ook porties kleiner dan een kilo beschikbaar.

Adres: Van der Madeweg 29, 1099 BS Amsterdam

Openingstijden:

donderdag/zaterdag:14:00-19:00

zondag: 13:00-18:00

maandag/woensdag: gesloten

Telefoon: 06 45704066
165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Solo Asli

Comments


bottom of page