top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Solo Asli


Warung Solo Asli

In 2018 was het crisis in Bos en Lommer. De geliefde Warung Solo sloot namelijk de deuren. Dit nieuws hakte er zo hard in, dat er zelfs een lied over geschreven is. Maar begin 2019 kwam er goed nieuws: er was een nieuwe locatie gevonden en de toko ging voortaan door het leven als Solo Asli. Dit betekent ‘de originele Solo’. Als een toko zo geliefd is dat er een lied over geschreven wordt, zijn wij dan ook erg benieuwd.


Leuk menu, nu nog de glimlach

Onze binnenkomer was niet ideaal bij Solo Asli. Wij komen rond 19:00 binnen, maar het personeel is al bezig met opruimen. We worden dan ook niet erg gastvrij geholpen door onze gastheer, die amper wat zegt of ons aankijkt. Toch worden wij vrolijk van het menu waar gerechten op staan die we niet zo vaak zien. Zo bestaat onze nasi rames uit ayam madu (kip in honing saus), daging blado, een eitje, sambal goreng boontjes en pittige courgette. De nasi rames kost €10,95.


Ayam madu is een blijver

Een kleine disclaimer is dat wij geen groot courgette fans zijn, maar wel erg nieuwsgierig. Met de smaak is niks mis. Lekker pittig en leuk om geprobeerd te hebben. Toch bevalt de structuur van de courgette ons niet helemaal, maar daar kan Solo Asli niks aan doen. Over de boontjes zijn we ook tevreden. Lekker pittig en een fijne bite. De daging blado is ook pittig, maar had van ons iets meer smaak mogen hebben. Het hoogtepunt van de maaltijd is de ayam madu. De kip is mals en heeft een heerlijke zoete honingsmaak.


Cijfer: 7,5

Wij begrijpen wel dat Bos en Lommer in de stress was toen Warung Solo verdween. Gelukkig is Solo Asli terug met de goede kwaliteit maaltijden, waarvan voor ons de ayam madu er bovenuit sprong. Als we ook nog iets vriendelijker geholpen zouden worden, was Solo Asli een 8+ toko geweest.

Adres: Bos en Lommerweg 85, 1055 DP Amsterdam

Openingstijden:

zondag: 16:00-20:00

maandag/vrijdag: 12:00-20:00

zaterdag: gesloten

Telefoon: 020 786 8589


317 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page