top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

iBoenda

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


iBoenda Amsterdam

Met inmiddels drie vestigingen is iBoenda goed vertegenwoordigd in de stad. De zaken vallen op door de felle roze kleuren in het interieur. Iboenda is Indonesisch voor ‘moeder’ en als wij ergens fan van zijn, zijn het wel authentieke maaltijden die al jarenlang volgens traditioneel recept gemaakt worden. Vandaag zijn we dan ook bij de vestiging in De Clercqstraat om kennis te maken met de kookkunsten van iBoenda.


Niet zo klein

Wat meteen opvalt, is de ruime keuze aan basisgerechten bij iBoenda. We kunnen kiezen uit zes verschillende basisgerechten voor ons kleine rames en besluiten voor de lontong te gaan. Deze blokjes kleefrijst zijn niet altijd als basisgerecht te bestellen, dus pakken wij vaak elke kans die we krijgen. Naast de lontong bestaat onze maaltijd nog uit daging bali (pikant stoofvlees), ajam iBoenda (kip in zoetpikante saus), sambal goreng spruitjes en atjar. Hiervoor betalen wij €9,50.


Smaakvol, maar mist finesse

Zoals we stiekem al hoopten, doet de kleine rames haar naam geen eer aan. Het is echt een flinke portie. De reden dat het klein is, is alleen omdat er geen ei bij geserveerd wordt. De lontong vinden wij wat droog en had ook iets charmanter geserveerd mogen worden. Over de sambal goreng spruitjes zijn we wel uitermate te spreken. Deze zijn lekker knapperig en vol van smaak. De atjar had van ons wat frisser gemogen, maar is in principe ook lekker. Dan komen we bij het vlees. De daging bali smaakt echt goed, maar had van ons echt zachter gemogen. Je proeft dat de boemboe huisgemaakt is, deze is lekker zoet en pittig zoals je verwacht. Daarom is het zo zonde dat het vlees niet zacht is. De ajam iBoenda smaakt ons goed, maar is wat te droog. Ook hier geldt weer dat de kip echt lekker gekruid is, maar dat de kwaliteit van het vlees net iets minder is.


Cijfer: 6,5

Bij iBoenda zit het wel goed met de smaken. Zowel de groente als de vleesgerechten zijn erg smaakvol. Het vlees had van ons wat zachter gemogen en de kip wat minder droog, maar wellicht kwamen we op een verkeerde dag. Mocht je dus een keer in de buurt zijn van een van de vestigingen, stap dan zeker een keer binnen. Waar deze precies zitten, kan je zien op onze map van toko’s in Amsterdam.

Adres: De Clercqstraat 8, 1052 NC Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 14:00-21:00

zondag: 15:00-21:00

Telefoon: 020 489 7898


160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Aruda

Comments


bottom of page