top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Barokah

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Warung Barokah

Vandaag zijn we bij Warung Barokah, een Indonesische warung aan het einde van de Aalsmeerweg. Warung Barokah staat bekend om haar soto en bakso soepen, die tot de beste van Nederland zouden behoren. Dat laten wij ons geen twee keer vertellen natuurlijk. Wij zijn dan ook vooral benieuwd naar de bakso soep, aangezien deze niet bij elke toko op het menu staat.


Keuzestress

Warung Barokah ziet er gezellig uit en we kunnen ons voorstellen dat je hier ook prima kan zitten, maar helaas kan dat momenteel nog niet. Omdat wij niet kunnen kiezen uit de soto of de bakso, vragen we wat ons wordt aangeraden. Over beide wordt enthousiast gesproken, wat niet echt helpt in onze keuze. Uiteindelijk gaan we voor de bakso soep (€7), omdat we dit nog niet eerder geprobeerd hebben. Hierbij bestellen we ook nog een broodje ayam ritja (hete kip).


Ons bakso debuut

De bakso soep is gevuld met mie, rundergehaktballetjes, knapperige pangsit en stukjes tahu. De soep bevalt ons uitstekend! De bouillon is vol van smaak en alle vullingen voegen echt wat toe. Ook zitten er handige inkepingen in de gehaktballetjes, waardoor deze makkelijk te eten zijn met een lepel. Wel hebben wij de sambal toegevoegd (kijk ook even hoe handig deze zakjes zijn), omdat we toch een beetje pit konden gebruiken. Eigenlijk was alleen de soep al genoeg geweest, maar we wilden toch graag nog een kipgerecht proberen. De ayam ritja zelf was heerlijk. Erg smaakvol, lekker pittig en niet te droog. Het enige minpunt was het broodje zelf. Deze was erg slap en het leek alsof deze niet was afgebakken. Zonde, want voor de rest hebben we goed gegeten!


Cijfer: 7,5

Warung Barokah is een warung waar je de liefde in het eten proeft. Het was de eerste bakso die wij hebben gegeten en zeker niet de laatste. Het broodje was helaas een beetje slap, maar de ayam ritja was heerlijk. Wij komen snel weer terug voor een nasi rames of een soto soep.

Adres: Aalsmeerweg 91, 1059 AE Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zondag: 12:00-20:00

Telefoon: 020 773 1540


331 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Aruda

تعليقات


bottom of page