top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Aruda

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023


Helaas is Toko Aruda gesloten. Een goede toko in de buurt is Made's Warung.


Toko Aruda

Wat moet je doen op een Koningsnacht waarvan je weet dat deze rustig gaat verlopen? Opspicen met een maaltijd van de toko natuurlijk! Onze keuze valt op Toko Aruda. Deze Indonesische toko zit op de Marathonweg in de Stadionbuurt. Niet per se een buurt die bekend staat om zijn toko’s, maar Made’s Warung bewees eerder al dat ook Oud-Zuid goede toko’s heeft. Vol verwachting reizen wij dan ook af naar Toko Aruda.


Van alles wat

Tegen de tijd dat zes mensen hebben besloten wat ze van het menu willen, zou Toko Aruda al dicht zijn geweest. Daarom bellen we met een makkelijke boodschap: driemaal een nasi goreng en driemaal een bami goreng met van alles wat. Dit is niet tegen dovemansoren gezegd en binnen tien minuten kunnen wij onze maaltijd ophalen. Toko Aruda ziet eruit als een toko uit het boekje, met in het midden van de zaak natuurlijk onze favoriete vitrine. Een portie rames kost slechts €8,50 en bestaat naast de basis uit twee groentegerechten, twee vleesgerechten en uiteraard een hardgekookt ei.


Vlees uit het boekje

We gaan iets minder op de details in dan normaal, omdat we simpelweg te veel geproefd hebben om allemaal uit te lichten. Over het algemeen kunnen we zeggen dat de bami en nasi goed smaakten en dat ook de groenten lekker gekookt waren. De kipgerechten waren erg smaakvol, waarbij vooral de ku lo kai (zoetzure kip) er uit sprong. Het enige wat wij op de kipgerechten aan te merken hebben, is dat deze ietwat droog waren. De vleesgerechten waren van erg goede kwaliteit. Zowel de daging blado als de rendang waren heerlijk zacht en vol van smaak. De daging blado was lekker pittig, maar zeker niet overheersend. Dit kunnen we stellen over alle pittige gerechten.


Cijfer: 7,5

Toko Aruda heeft een menu waarvan alles lekker is en dat kunnen wij weten, want we hebben bijna alles geproefd. Geen een gerecht is ondermaats en de vleesgerechten zijn ook van uitstekende kwaliteit. Daarnaast kost een maaltijd ook maar €8,50, een bijzonder lage prijs die niks over de kwaliteit zegt. In een buurt die niet bekend staat om de toko’s, is Toko Aruda dan ook een aanwinst. Dus lezers uit Oud-Zuid, breng snel een bezoekje aan de Marathonweg!

Adres: Marathonweg 16, 1076 TG Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 14:00-21:00

zondag: 15:00-21:00

Telefoon: 020 334 5473


304 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Bersama

Batavia

Comentários


bottom of page