top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Made’s Warung

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022


Van Bali naar Amsterdam Zuid

Made’s Warung kent een rijke geschiedenis. Deze toko bestond al toen Bali nog niet ontdekt was door het grote publiek en hordes toeristen. Made’s Warung is opgericht op Bali in 1969 en heeft inmiddels meerdere vestigingen verdeeld over het eiland. In de jaren 70’ werd Bali steeds populairder en dit gold ook voor Made’s Warung. De warung veranderde mee met het groeiende toerisme maar verloor nooit haar originele concept. Inmiddels is Made’s Warung ook te vinden in Amsterdam, in de Cornelis Krusemanstraat om precies te zijn (en sinds kort ook in de Tweede Egelantiersdwarsstraat). Wie nieuwsgierig is naar de oorsprong van deze emigratie kan zijn informatie opdoen in de warung zelf, daar staat namelijk haarfijn uitgelegd wat er vooraf ging aan de oprichting van Made’s Warung in Amsterdam.


Nasi Campur Speciaal

Van het menu bestelden wij tweemaal de Nasi Campur Speciaal. Dit is een grote portie nasi, met 2 soorten groente, 2 soorten vlees, een sambal telur (ook wel pittig gekookt ei in de volksmond). Wij kozen voor de pittige boontjes en gemarineerde aubergine en van het vleesmenu de rendang en de pittige kip.


Praktisch en heerlijk

De bestelling verliep niet helemaal vlekkeloos. Er was hier en daar wat miscommunicatie met het personeel en een klein gebrek aan kennis van de producten in de vitrine.

Desalniettemin smaakte het eten verrukkelijk. Heerlijke nasi met verse smakelijke groenten en een rendang om je vingers bij af te likken. De maaltijd werd ook keurig geportioneerd in een praktische afhaalbakje. Handig om mee te nemen en de ervaring leert dat na een lange wandeling het nog steeds warm is.


Cijfer: 8,5

De portie was lekker groot, dat kwam goed uit want er heerste stevige trek. Zoals gezegd was er over het eten niks aan te merken, je proeft aan alles dat er echte Balinezen zich met het eten gemoeid hebben. De nasi was een goede basis, de groente en het vlees maakte de maaltijd af. Het ietwat lastige bestellen nemen wij dan ook zeker voor lief, want wij komen zeker terug voor een van de beste toko's in Amsterdam.

Adres: Cornelis Krusemanstraat 3, 1075 NB Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 12:00 - 20:00

Telefoon: 020 370 4231


554 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page