top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Indo Jaya


Indo Jaya

Het is weer eens tijd om de tokostraat van Amsterdam te bezoeken: de Van Woustraat. Deze keer zijn we bij Indo Jaya op aanraden van een trouwe volger. Indo Jaya serveert al meer dan 20 jaar traditionele Indonesische gerechten. En als je zo lang bestaat in een straat met zoveel toko’s, dan moet er wel iets goeds gaan. Hoogste tijd om de proef op de som te nemen.


Bijna terug

Het is een van de laatste dagen voordat de horeca weer geheel geopend wordt en de aardige dame bij Indo Jaya vertelt ons dat ze er niet op kan wachten. Normaal gesproken staat er namelijk een grote tafel waar gasten aan kunnen eten, maar door de maatregelingen even niet. Met mondkapje op bestellen wij dan ook onze nasi rames (€11) bestaande uit daging bali, ayam smoor, sambal goreng boontjes en terong blado.


Het mag wat groter

Het bakje waar onze maaltijd in zit, is net wat groter dan normaal. Hierdoor is er voor het eten iets meer ruimte om te verschuiven, maar kan deze ook direct als bord dienen. Erg handig! Zowel de terong blado als de boontjes zijn lekker pittig en hebben nog een fijne bite. De kip is lekker zoet en gelukkig niet droog, deze is alleen in wel erg kleine stukjes gesneden. Hetzelfde geldt voor de daging bali. Deze is lekker zoet en pittig, maar ook te klein gesneden. Dit is zonde, want hierdoor heb je amper het gevoel iets in je mond te hebben.


Cijfer: 7

Met de smaken van Indo Jaya is helemaal niks mis. Als de vleesgerechten ook nog eens in wat grotere stukken worden gesneden, is het ook een toko uit het boekje. Want in de Van Woustraat moet je van goede huize komen om overeind te blijven.

Adres: Van Woustraat 141, 1074 AJ Amsterdam

Openingstijden:

zondag/vrijdag: 16:00-20:00

zaterdag: gesloten

Telefoon: 020 470 0278200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Warung Atika

Java Kitchen

Comments


bottom of page