top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Java Kitchen

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023


Helaas is Java Kitchen gesloten, een ontzettend gemis. Een goed alternatief is Toko Ramee.


Java Kitchen

Goed verstopt op de Ceintuurbaan zit Java Kitchen. Om een of andere reden is het ons nooit opgevallen dat hier een toko zit, maar gelukkig is daar verandering in gekomen. Zoals de naam al doet vermoeden, worden er Javaanse specialiteiten geserveerd. Hoog tijd dus om deze uit te proberen.


Klein maar fijn

Java Kitchen is vrij klein, als er tien mensen in de zaak staan is deze wel vol. Vandaag werkt er een man, die zowel de bestellingen opneemt als naar de keuken loopt om deze op te warmen. Dit maakt het allemaal wat minder efficiënt, maar gelukkig is het niet zo druk. We gaan vandaag voor een nasi rames met sambal goreng boontjes, terong blado, ayam ketjap en daging semur. Hier betalen we €9,50 voor.


Overtreft de verwachtingen

Op de nasi is niks aan te merken, deze is prima. De sambal goreng boontjes zijn lekker knapperig en brengen genoeg pit. De terong blado smaakt ons ook erg goed, maar de hoogtepunten moeten nog komen. De daging semur is zacht, niet te vet en heerlijk zoet zoals je het altijd zou willen. Ook de ayam ketjap is niet te droog en vol van smaak. Het enige minpunt is dat de maaltijd niet goed opgewarmd is. De vleesgerechten zijn warm genoeg, maar de nasi is dit helaas niet. Dit neemt echter niet weg dat het een lekkere maaltijd was.


Cijfer: 7,5

Java Kitchen overtreft onze verwachtingen. Deze goed verstopte en wat chaotische toko blijkt heerlijke maaltijden te bereiden. Als deze de volgende keer ook nog eens beter opgewarmd worden, zien wij het cijfer nog wel stijgen.

Adres: Ceintuurbaan 53, 1072 ET Amsterdam

Openingstijden:

zondag/donderdag: 16:00-21:00

vrijdag/zaterdag: 16:00-22:00

Telefoon: 020 751 1615


299 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sari Citra

Warung Tegal

Comments


bottom of page