top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Kedai Jalan-Jalan

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023


Helaas is Kedai Jalan-Jalan gesloten. Een goed alternatief in de buurt is Batavia.

Kedai Jalan-Jalan

Kedai Jalan-Jalan is een toko op de Jan van Galenstraat die opvalt door de aanwezigheid van felle paarse kleuren. Kedai betekent winkel en jalan-jalan betekent wandelen. Wij begrijpen deze combinatie wel. Want wie net gewandeld heeft, verdient in onze ogen altijd een goede maaltijd van de toko. Hoogste tijd dus om te kijken of we bij Kedai Jalan-Jalan aan het goede adres zijn.


Nog een tokostraat

Waar wij eerder de Aalsmeerweg en de Van Woustraat al geroemd hebben om haar toko’s, mag de Jan van Galenstraat inmiddels ook niet meer ontbreken. Met Batavia, Ram’s Roti, Wanica Exotics en buiten de ring Bamboo Bali is de Jan van Galenstraat ook een walhalla voor de tokoliefhebber. Wij bestellen vandaag een nasi rames (€10) bij Kedai Jalan-Jalan. Deze bestaat uit sambal goreng daging, ayam ketjap, sayour lodeh en terong blado.


Geen concessies aan de westerse smaak

De nasi is lekker gekruid en dit is ook zeker te zeggen over de terong blado. Deze is erg pittig maar mist wel een beetje bite. De sayoer lodeh daarentegen heeft wel een goede bite. De sambal goreng daging is ook erg pittig. Het is duidelijk dat er, tot ons genoegen, geen concessies worden gedaan aan de westerse smaak. Het vlees had van ons wel wat zachter en minder zout gemogen. Het hoogtepunt van de maaltijd is voor ons de ayam ketjap. Deze is lekker zoet en het vlees is erg mals.


Cijfer: 7

Na een wandeling in het Erasmuspark is een maaltijd van Kedai Jalan-Jalan zeker een beloning. De gerechten zijn lekker pittig en er worden geen concessies gedaan aan de westerse smaak. Vooral voor de malse kip zou je een keer langs moeten gaan.

Adres: Jan van Galenstraat 157, 1056 BP Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zondag: 16:00-21:00

maandag: gesloten

Telefoon: 020 223 1975


180 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page