top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Atika

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


De Van Wou

Er zijn weinig straten in Amsterdam waar zoveel toko’s in een straat te vinden zijn als in de Van Woustraat (wij komen op zes, maar zien er vast nog een over het hoofd). De Van Woustraat is namelijk 900 meter lang en kruist dwars door De Pijp. Aan het einde van deze bruisende straat vind je Warung Atika. Een Indonesische toko die sinds 2015 de buurt voorziet van heerlijke Javaanse specialiteiten. Deze toko is ook geschikt voor catering, dus als jij gasten op een feestje wat anders wilt voorschotelen dan blokjes kaas is Warung Atika een goede kandidaat.


Op Javaanse wijze

Op de eerste blik zijn we bij Warung Atika niet onder de indruk van het interieur. Maar toch gaat ons hart weer sneller kloppen als wij de vertrouwde vitrine met lekkernijen zien. Van het menu bestellen wij 3x de nasi goreng met twee soorten groenten, twee soorten vlees en uiteraard een gekookt ei. De boontjes zijn lekker pittig en hebben een goede bite. Ook de broccoli smaakt vers en is bovendien niet te lang gekookt en dus lekker knapperig, in onze ogen erg belangrijk bij groente. De rendang is lekker mals en smaakt goed, je merkt dat hier Indonesische chefs achter het fornuis hebben gestaan. Over de Ayam Warung Atika zijn we ook erg te spreken, de huis special met zoetpikante koriander marinade is goed op smaak en de kip zelf is niet droog. Ook hebben we een pastei en een lemper geprobeerd en ook deze waren heerlijk.


Het wachten waard

De bovenstaande maaltijden hebben wij besteld via Thuisbezorgd. Of het aan Atika lag of Thuisbezorgd weten niet, maar wel dat we een uur hebben moeten wachten voordat onze bestelling er was. Ondanks het erg lange wachten hebben wij toch kunnen genieten van Warung Atika. De maaltijden waren bij aankomst nog goed warm en smaakten erg vers. Bij het bezoek aan Warung Atika (we moesten uiteraard wel langsgaan om de sfeer te proeven) werden we vriendelijk geholpen en stonden we in no-time weer buiten met een verse lemper.


Cijfer: 8

Warung Atika is een toko waar je blij van wordt, vriendelijke service, een goede locatie maar vooral een heerlijke keuken. De maaltijden waren erg vers en goed op smaak. Tot nu toe is Warung Atika ook de hoogst beoordeelde toko op de Van Woustraat (daarmee troeft het Roopram net af), maar we hebben er natuurlijk nog een paar te gaan.

Adres: Van Woustraat 232, 1073 NC Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 14:00-20:00

zondag: 15:00-20:00

Telefoon: 020 846 9771


422 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page