top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Tegal

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Warung Tegal

Toen wij ooit met onze tokoverzameling begonnen, waren wij in de veronderstelling dat er in Oud-Zuid niet veel te doen zou zijn. Na bezoekjes aan Made’s Warung en Toko Aruda weten wij inmiddels wel beter. Ook deze week hebben wij alweer een toko in Oud-Zuid bezocht, namelijk Warung Tegal op de Stadionweg.


Een hartelijk welkom

Bij binnenkomst worden wij in koor gedag gezegd door drie dames. Dit blijkt geen toeval te zijn, dit gebeurt namelijk ook bij de andere gasten. Hier moet flink wat op geoefend zijn. Als er net zoveel voorbereiding zit in de maaltijd, maken wij ons geen zorgen over de kwaliteit. We gaan vandaag voor een nasi goreng rames (€9,50) die naast de nasi goreng bestaat uit daging blado, zoetzure kip, sambal goreng boontjes en voor de verandering een keer tempeh.


Beste tempeh ooit

De nasi zelf had van ons wat kruidiger gemogen, maar is verder prima. De zoetzure kip is niet te droog, maar had van ons wat sterker van smaak mogen zijn. Deze smaakt verder prima, maar brengt niet de sensatie die het gerecht kan brengen. De daging blado had van ons ook wat pittiger gemogen. De sambal goreng boontjes brengen pit en zijn niet overkookt, niks op aan te merken dus. Het hoogtepunt van de maaltijd was verrassend genoeg de tempeh. Normaal vinden wij tempeh wat slapjes en niet heel smaakvol, maar dit is wellicht de beste tempeh die wij ooit gegeten hebben. De tempeh had een heerlijke zoete smaak en was ook nog eens lekker knapperig.


Cijfer: 7

Warung Tegal laat maar weer eens zien dat er in Oud-Zuid genoeg goede toko’s zijn. We waren weliswaar niet weggeblazen door de vleesgerechten, maar de tempeh was echt formidabel. Mocht je dus een keer in de buurt zijn, bestel dan zeker de tempeh bij Warung Tegal.

Adres: Stadionweg 155, 1076 NM Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 15:00-20:00

Telefoon: 020 662 4177


1.036 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Warung Padi

Sari Citra

Comments


bottom of page