top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Celebes

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Warung Celebes

Op de Jan Pieter Heijestraat in Oud-West bevindt zich Warung Celebes. Deze warung dankt zijn naam aan het gelijknamige eiland in Indonesië. Warung Celebes stelt geen concessies te doen aan de smaak van de Nederlander en dus ook echt traditioneel Indonesisch eten te serveren. Dit klinkt natuurlijk als muziek in onze oren.


Traditionele toko

Warung Celebes is een klassieke warung, geen fancy design maar gewoon een vitrine met eten. We worden razendsnel geholpen door het vriendelijke personeel. We bestellen een nasi rames (€9,95) bestaande uit ayam blado, daging rendang, terong blado en sambal boncis.


Ayam blado om je vingers bij af te likken

De nasi is goed op smaak en hetzelfde kunnen we zeggen over de groentegerechten. De terong blado is lekker pittig en de sambal boontjes zorgen voor een fijne bite. We zijn iets minder enthousiast over de rendang. Het vlees is wat droog en heeft helaas niet de gewenste smaak. Dit wordt wel ruim goed gemaakt door de ayam blado. De kip is lekker mals, flink pittig en dus echt de smaakmaker van deze maaltijd.


Cijfer: 7,5

Warung Celebes bestaat al meer dan 15 jaar en mag wel beschouwd worden als een verborgen parel. De groente gerechten zijn echt goed en de ayam blado is een van de betere die wij in de stad gegeten hebben. In een buurt waar veel toko’s zitten, is Warung Celebes zeker de moeite waard om te bezoeken.

Adres: Jan Pieter Heijestraat 131, 1054 ME Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zondag: 15:00-22:00

Telefoon: 06 464 053 84


211 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Tjin’s

Warung Padi

Sari Citra

Comments


bottom of page