top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Sari Citra

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Sari Citra

1996 was het jaar dat Amsterdam ArenA werd geopend, maar ook het jaar dat Sari Citra voor het eerst haar deuren opende. Toen nog op de Saenredamstraat. Later verhuisde dit eethuis naar de huidige locatie, de Ferdinand Bolstraat. BIj Sari Citra bereiden ze de gerechten op traditionele wijze, zoals dat ook gebeurt in Indonesië. ‘’Kwaliteit en authenticiteit staan voorop’’. Johannes van Dam gaf Sari Citra ooit een 8,5, wij gaan vandaag kijken of ze nog steeds zulke cijfers scoren.


De aardappel verrassing

Met enige haast kiezen wij ervoor om de maaltijden thuis op te eten. Van het menu nemen wij de nasi goreng rames speciaal voor €12,50. Dit gerecht bevat nasi goreng, ei, perkedel (aardappelkoekjes), sajoer tjampoer, een stokje saté, daging bali (pittige rundvlees) en ajam pangang (geroosterde kip in kokossaus). Een flinke maaltijd voor een degelijke prijs. Ook namen wij nog een stukje spekkoek en een risolles mee.


Heerlijk vlees, ruimte voor verbetering in de groente

De maaltijd was qua portie zeker in orde, alle producten smaakten erg vers. Ook de perdekel was goed op smaak, terwijl deze vaak droog/smaakloos proeft. Daarom viel deze erg op. De daging bali was erg lekker en goed pittig. Hetzelfde kunnen we zeggen over de kip. De groente waren ook lekker maar scoorden wel het minst van alles wat op het bord lag. Ze waren net iets te ver doorgekookt en daardoor wat aan de zompige kant. Met de smaak was niets mis maar de structuur het beter gekund.


8

Sari Citra kreeg ooit een 8,5 van Johannes van Dam. Dit soort cijfers zijn niet niks, maar in onze ogen volkomen terecht. De maaltijd is erg lekker, een echte heerlijke Indonesische keuken zoals je verwacht. Ook de prijs kwaliteit verhouding is goed in orde. Sari Citra heeft laten zien de tijd te hebben doorstaan en nog steeds goede maaltijden te serveren.

Adres: Ferdinand Bolstraat 52bg, 1072 LL Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 13:00-21:00

Telefoon: 020 675 4102


207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page