top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

JWO Indonesisch


JWO Indonesisch

Er zitten niet alleen maar nadelen aan een lockdown. Een van de grote voordelen was dat ondernemers hun creativiteit konden laten zien. Hieruit is ook JWO Indonesisch ontstaan. Deze zaak in de Jordaan werd voorheen alleen gebruikt als opslagruimte van JWO Lekkernijen, maar door banden met restaurant Srikandi is hier besloten een toko van te maken. Wij kunnen vast verklappen dat dit een goed idee was.


Gastvrijheid op zijn best

Zelden zijn wij zo gastvrij ontvangen als bij JWO Indonesisch. De dame vertelt enthousiast over alle gerechten en toont veel interesse in de gasten. Niet alleen bij ons, maar bij iedereen die binnenkomt. Een combinatie van de Indonesische en Jordanese gastvrijheid. Wij gaan voor de nasi goreng rames bestaande uit ayam ketjap, daging belado, terong belado, oseng boontjes, een eitje en een stokje saté (€13,50).


Zo lekker dat de tas mee kan eten

De daging belado is lekker pittig, maar het vlees is wel wat taai. De ayam ketjap is gelukkig al malser. De kip is lekker zoet en ook verrassend fris. Ook over de groentegerechten zijn we zeer tevreden. De terong belado is lekker pittig en de boontjes geven de gewenste bite. Om de maaltijd van wat extra pit te voorzien, hebben we huisgemaakte sambal meegekregen. En deze heeft zijn werk zeker gedaan. Ook het stokje saté is een mooie kers op de taart. Het enige minpunt is de grote bak waarin de maaltijd geserveerd wordt. Erg handig om uit te eten, maar hierdoor heeft de maaltijd wel de ruimte om onderweg te bewegen. Hier was onze tas wat minder blij mee.


Cijfer: 7,5

De Jordaan mag zich in de handen knijpen met JWO Indonesisch. Het eten is erg goed en de porties royaal. In combinatie met de gastvrijheid een prima recept voor een nieuwe huistoko in de Jordaan. Dat we onze tas moeten wassen, nemen we op de koop toe.

Adres: Willemsstraat 81, 1015 HX Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 16:00-23:00

Telefoon: 06 20026000


137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Waroeng Adji

Comments


bottom of page