top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Waroeng Adji

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022


Waroeng Adji

Waroeng Adji op de Johan Huizingalaan is een toko die ons al vaker getipt is. Er schijnen hier gerechten op de kaart te staan die in bijna geen een toko meer voorkomen. Dit is natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Eerder hebben wij al een keer voor een dichte deur gestaan, maar vandaag gelukkig niet. Wij zijn dan ook benieuwd of Waroeng Adji echt zo speciaal is.


Cumi cumi

Wij zien in de vitrine inderdaad wat gerechten die wij niet kennen. De meest opvallende is de cumi cumi (gesmoorde inktvis). Groot liefhebbers zijn wij hier niet van en wij komen ook voor het andere aan ons getipte gerecht: de nasi oedoek. Tot ons grote verdriet is de in kokosmelk gestoomde rijst helaas al uitverkocht. Daarom gaan wij maar voor de nasi rames met daging roedjak, kolokay, sambal goreng boontjes, orak arik en terong blado (€8,50).


Geweldige kolokay

Omdat wij het eitje over sloegen, kregen we een extra groentegerecht. En de groentegerechten zijn goed. De boontjes zijn nog lekker knapperig maar niet te hard. Dit kunnen wij eigenlijk ook over de orak arik zeggen. Ook de terong blado is niet te slap geworden, terwijl deze wel alle smaken heeft opgezogen. Zowel de boontjes als de terong blado hadden van ons iets heter gemogen, maar dit is onze smaak. De daging roedjak is mals en makkelijk met een vork uit elkaar te trekken. Het vlees is ook lekker pittig. Het hoogtepunt is de kolokay. De licht gefrituurde kip heeft een fijn knapperig randje terwijl de kip zelf zacht is. De zoetzure saus erbij maakt er een feestmaal van.


Cijfer: 8,5

Wij snappen nu dat Waroeng Adji ons al zo vaak getipt is. We durven wel te zeggen dat het een van de beste toko’s van Amsterdam is. Vooral de kolokay was geweldig. Wij komen dan ook snel een keer terug om de nasi oedoek te proberen en, als we in een goede bui zijn, misschien ook wel de cumi cumi.

Adres: Johan Huizingalaan 264, 1065 JM Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 13:00-20:00

zondag: 15:00-20:00

Telefoon: 020 669 2308


483 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Indo Jaya

コメント


bottom of page