top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Bamboe


Warung Bamboe

We dachten alle toko’s op de tokostraat al gehad te hebben, totdat we stuitten op Warung Bamboe. Technisch gezien zit deze natuurlijk op de Rijnstraat en niet op de Van Woustraat, maar aangezien deze naadloos in elkaar overlopen kunnen we deze twee samen de tokostraat noemen. Het is zondagavond, we komen van de Johan Cruijff ArenA en hebben gewoon echt even een nasi rames nodig.


Een nieuwkomer op het menu

Het valt ons op dat Warung Bamboe verrassend veel tafels binnen heeft staan. Toch besluiten wij om de maaltijd gewoon mee naar huis te nemen. Het is toch zondagavond. Onze nasi rames bestaat uit terong blado, ketjap boontjes, ajam pedis en daging smoor. Voor deze maaltijd betalen wij €12.


Een maaltijd met pit

De nasi is lekker pittig en dit kunnen wij van de gehele maaltijd zeggen. De terong blado is ietwat aan de slappe kant, maar smaakt lekker zoet en heet. Over de ketjap boontjes zijn wij vooral te spreken. Deze zijn lekker zoet en knapperig. Eigenlijk vreemd dat zo weinig toko’s dit op het menu hebben staan. Van de daging smoor zijn wij iets minder onder de indruk. Deze is wat aan de vette kant en heeft een erg overheersende nootmuskaat smaak. De kip daarentegen is uitstekend. Het vlees is mals en lekker zoet. Ook is deze erg pittig, maar daar zijn wij dol op. Hopelijk denken wij hier morgen nog hetzelfde over.


Cijfer: 7,5

Warung Bamboe bereidt erg smakelijke maaltijden. Van de daging smoor zijn wij niet onder de indruk, maar de ajam pedis en de ketjap boontjes vonden wij echt goed. Dat de maaltijd ook nog erg heet is, kan ons zeker bekoren. Met €12 is deze wel wat aan de prijs, maar we zijn ook in Amsterdam-Zuid.

Adres: Rijnstraat 186, 1079 HS Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 14:00-21:00

Telefoon: 06 51381031


141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Indo Jaya

Waroeng Adji

Comments


bottom of page