top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Kam Yin

New Kam Yin

In 1980 begon Kam Yin op de Warmoesstraat als Chinees en Surinaams restaurant. Inmiddels zijn we 40 jaar verder en is er al een aantal jaar een vestiging bij de Amsterdamse Poort. Dat is dan ook de vestiging die wij bezocht hebben. Het is een Europese avond voor Ajax, dus topdrukte bij Kam Yin. Een goede test om te kijken hoe de keuken daar tegen bestand is.     



Niet efficiënt, wel effectief 

Zoals gezegd is het topdrukte bij Kam Yin. Het restaurant zit vol en er staat een rij om af te halen. Opvallend is dat het personeel geen vaste taak lijkt te hebben, maar allemaal door elkaar bewegen. En het meest opvallende is dat dit ook nog goed gaat. Om het makkelijk te houden, bestellen wij een bara met hete ketjap kip. Deze kost slechts €5,50. Konden we binnen de ring nog maar zulke prijzen vinden.  


Smaken zijn prima, het zit hem in de details 

De bara smaakt prima. Deze is kruidig, maar heeft geen super uitgesproken smaak zoals de bara van Warung Mini. Wat we wel missen is de knapperigheid, want de bara is vooral zacht. De kip is mals en zoet, maar mist voor ons toch wat pit. De ketjap smaak komt goed naar voren, maar het hete gedeelte niet per se. Een lik sambal en ook wat zuur in de bara hadden al wonderen gedaan.  


Cijfer: 6,5

Kam Yin is al meer dan 40 jaar een begrip en dat begrijpen wij best. Voor een zeer zachte prijs heb je een prima maaltijd. Het is niet het beste Surinaamse eten, maar voor een snelle hap is Kam Yin een prima optie.



Adres: Bijlmerplein 525, 1102 DP Amsterdam

Openingstijden: 

maandag/zaterdag: 11:00-21:00

zondag: 12:00-21:00

Telefoon: 020 409 5888


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page